Počasí dnes13 °C, zítra10 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Premiéra trenéra Bílka přinesla bod proti Jablonci. FC Vysočina Jihlava zůstává předposlední

Ani v sedmém kole 1. ePojištění.cz ligy neslavil FC Vysočina Jihlava tříbodový zisk. V premiéře Michala Bílka v roli hlavního trenéra měl tým z Vysočiny proti Jablonci více šancí, nakonec ale musel skóre dotahovat, aby dosáhl konečné remízy 1:1. Jihlava zůstává v tabulce na předposledním 15. místě.

Do zápasu vstoupila Jihlava dobře, v 10. minutě si na přetažený centr naběhl Vaculík, jeho placírka ale jen orazítkovala tyč Hrubého branky. Poté se po zdařilé kombinaci dostal do zakončení Zoubele, svoji ránu ale namířil nad. Jablonec se poprvé osmělil střelou Nového zpoza vápana, Hanuš s přehledem vyrazil. Podobně si vedl i Hrubý při skákavém pokusu Vaculíka.

Aktivita domácích byla k ničemu, když při rohu nedokázala uhlídat vysokého stopera Jablonce Jana Kouřila, který ve 22. minutě hlavou uklidil míč za zadní tyč - 0:1. Vysočina se sice dostala do herního útlumu, přesto si ještě do konce poločasu vytvořila dvě šance ke skórování. Tu první, větší neproměnil Ikaunieks, kterého v samostatném úniku vychytal hostující gólman. Na něj si nepřišel ani tečovanou střelou Mišůn.

Druhý poločas už tolik fotbalového vzruchu nenabídl. Byl ve znamení jihlavské ofenzivní snahy, která ale přes jablonecký obranný val nebyla příliš efektivní. To platilo až do 75. minuty, kdy si na povedený Vaculíkův centr naběhl Michael Rabušic, který se z hranice malého vápna nekompromisně prosadil hlavou. Do vítězného konce z pohledu domácích mohl osud utkání převrátit Zoubele, ale v poslední minutě byla jeho pozice pro zakončení příliš obtížná.

FC Vysočina Jihlava - FK Baumit Jablonec 1:1 (0:1)

Góly: 74. Rabušic – 22. Kouřil. 

Rozhodčí: Julínek – Paták, Pelikán.

Diváci: 2338.

FC Vysočina: Hanuš – Blaić, Krejčí, Rosa, Mišůn – Zoubele, Urblík – Vaculík (83. Batioja), Hronek (46. Dvořák), Ikaunieks (61. Urdinov) – Rabušic.

Jablonec: Hrubý – Nový, Kouřil, Pernica (45. Končal), Hybš – Jiráček, Hübschman - Mihálik (71. Masopust), Trávník, Tecl – Doležal (83. Wágner).   

 

Foto Zuzana Javůrková, www.fcvysocina.cz

Štítky FC Vysočina Jihlava, FK Baumit Jablonec, Michal Bílek, trenér, Jan Kouřil, Michael Rabušic

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Premiéra trenéra Bílka přinesla bod proti Jablonci. FC Vysočina Jihlava zůstává předposlední | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.