Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Napraví Vysočina prohru z Brna? V pátek večer přivítá na svém hřišti Vlašim

Hráče Vysočiny čeká v pátek od 18:00 domácí zápas proti FC Sellier & Bellot Vlašim. Vysočina Jihlava v posledním kole dostala čtyřgólový příděl od brněnské Zbrojovky a má co napravovat. Podaří se Vysočině napravit zaváhání v Brně? Přijďte se podívat v pátek 20. srpna od 18:00.

Vysočina Jihlava v minulém zápase prohrála na hřišti Brna 4:0 a ve druhé lize nebodovala po deseti zápasech, z nichž pět vyhrála. Proti Vlašimi drží skvělou bilanci, z dvanácti utkání vyhrála deset a dva zápasy skončily remízou. Vysočina proti Vlašimi v ligových zápasech ještě neprohrála, dokonce svého soupeře v žádném z těchto duelů nepustila do vedení.

Poslední vzájemný zápas doma na jaře skončil divokou přestřelkou 3:3, když domácí Jihlava vedla v 80. minutě 3:0! Hostům ze středočeského kraje se podařilo vyrovnat během 7. minut! Vysočina se potkala s hráči Vlašimi i v přípravném období před letošní sezonou a zápas skončil remízou 1:1. Vysočina na domácím hřišti drží 5 zápasovou neporazitelnost, když doma naposledy remizovala s pražskou Duklou 0:0 a neprohrála tak pětkrát za sebou (3-2-0)

Vlašim přes léto prošla velkou obměnou. Podepsala spolupráci s mistrovskou Slavií Praha a stala se tak neoficiálně jejich „farmou“. Ze Slavie přišli nejen hráči, ale i celý realizační tým. Novým trenérem Vlašimi se stal Martin Hyský, který minulou sezonu trénoval B tým Slavie v ČFL. Slávistická farma Vlašim v neděli porazila Líšeň, ve třetím ze čtyř zápasů vstřelila více než dvě branky a před tímto kolem měla s 12 vstřelenými góly nejlepší útok soutěže. Na hřištích soupeřů se ale hostujícímu klubu nedaří a nevyhrál tam předchozích sedm duelů FNL (0-3-4).

Jak jsme již avizovali v předchozím odstavci, tak pohyby v kádru Vlašimi jsou převážně hráči na hostovávání z pražské Slavie. Z celkových 12 příchodů je hned 10 ze Slavie. Na hostování přišel Tomáš Zlatohlávek ze Sigmy Olomouc a z Pardubic Lukáš Zukal.

12 hráčů dovnitř a 13 hráčů ven. Velký průvan se odehrál přes letní přestupní období. Mezi nejvýraznější odchody patří ukončení kariéry dlouholetého vlašimského kapitána Jakuba Štochla. Ve Vlašimi působil dlouhých 7 let. V minulé sezoně působil ve Vlašimi Fortune Bassey vycházející hvězda Českých Budějovic.

„Očekáváme podobný styl, co hraje Slavia, to znamená kombinační styl hry, ale my se musíme hlavně připravit sami na sebe. Ať odevzdáme takový výkon, jaký si představujeme a tento zápas úspěšně zvládneme a měli po zápase tři body. Nějaké otazníky v sestavě máme. Uvidíme, co přinese dnešní trénink (poz. aut. čtvrtek), takže se budeme rozhodovat až po dnešním tréninku. Všichni hráči jsou zdraví. Žádné problémy nemáme a půjdeme na Vlašim v nejsilnější možné sestavě, " okomentoval soupeře asistent trenéra Tomáš Josl.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FC Vysočina Jihlava

Štítky Vysočina Jihlava, Vlašim, druhá liga, fotbal, FC Vysočina Jihlava, FC Zbrojovka Brno, SK Slavia Praha, FC Sellier & Bellot Vlašim, SK Sigma Olomouc, FK Dukla Praha, SK Dynamo České Budějovice, FK Pardubice, Česká fotbalová liga

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Napraví Vysočina prohru z Brna? V pátek večer přivítá na svém hřišti Vlašim | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.