Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jihlavské fotbalisty povede bývalý zlínský kouč Kameník. Vysočina bude jeho staronovým působištěm

Novým trenérem fotbalistů Jihlavy ve druhé lize byl jmenován Jan Kameník. Stal se nástupcem Aleše Křečka, který po sezoně s celým realizačním týmem skončil. Devětatřicetiletý Kameník se na české stadiony vrací po necelé sezoně strávené v Žiaru nad Hronom, který dovedl k záchraně v nejvyšší slovenské soutěži.

Od října 2019 do března 2020 byl Kameník trenérem prvoligového Zlína, kde předtím působil jako asistent i dočasný hlavní kouč. O jeho příchodu k jihlavskému týmu, který v minulé sezoně obsadil v druhé lize sedmé místo, informoval klubový web.

Vysočina bude Kameníkovým staronovým působištěm. Po dvouletém angažmá v roli šéftrenéra jihlavské akademie se stal na začátku roku 2017 asistentem Michala Bílka v tehdy provoligovém celku. Po čtyřech měsících ale tehdejší realizační tým kvůli špatným výsledkům skončil a Kameník se přesunul od další sezony do Zlína.

„Zná prostředí klubu. Myslím si, že pro prvopočátek to může být pro něj výhoda. Je to mladý trenér, který se chce neustále vzdělávat a posouvat se dál. Tak jak jsem za ten rok poznal, že ten kádr je taky mladý a musí se s ním, nechci říkat speciálně, ale hodně individuálně pracovat. Věřím, že trenér Kameník právě tohle bude s novým realizačním týmem naplňovat," uvedl na webu Vysočiny sportovní ředitel Lukáš Vaculík.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FC Vysočina

Štítky fotbal, FC Vysočina, Jihlava, trenér, Jan Kameník, Kraj Vysočina, Aleš Křeček, fotbalista, Žiar nad Hronom, Zlín, Michal Bílek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavské fotbalisty povede bývalý zlínský kouč Kameník. Vysočina bude jeho staronovým působištěm | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.