Počasí dnes20 °C, zítra16 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Poločasové vedení k bodům nevedlo. FC Vysočina v prvním kole podlehla Plzni 2:1

Premiérový zápas prvoligové sezóny 2016/2017 měla Vysočina Jihlava rozehraný skvěle. V prvním poločase po velmi dobrém výkonu a brance Ikauniekse vedla, nicméně druhý poločas patřil hostům z Plzně. Brankami jihlavských odchovanců Kučery a Kopice mistr skóre otočil a z Vysočiny si tak odváží všechny tři body.

Domácí Vysočina zvládla první poločas skvěle. Hned v 7. minutě dostala přihrávku za obranu nové posila Ikaunieks a postupoval na Kozáčika, který však jeho slabou střelu zneškodnil. Lépe se lotyšskému útočníkovi dařilo ve 27. minutě. Po Hronkově pasu vystřelil dostatečně razantně a přesně k tyči mimo dosah Kozáčika - 1:0.

Hned o dvě minuty později mohl stejný hráč vedení domácích zvýšit, ale jeho další střelu plzeňský brankář vyrazil. V další velké šanci se ve 34. minutě zjevil domácí Hronek, ale ve výhodné pozici selhal. Stinnou stránkou závěru poločasu bylo zranění kapitána domácích Vaculíka, který střídal s podezřením zlomeninu spánkové kosti. 

Trenér Plzně Pivarník musel na průběh první polčasu reagovat a dvojí střídání se na skóre projevilo velmi rychle - hned v 51. minutě. Tehdy Kopic přistrčil míč Tomáši Kučerovi a jeho tečovaná střela zapadla do sítě - 1:1. Po hodině hry se blýskl Hanuš při šanci Bakoše, na druhé straně nebezpečně zahrozil Fulnek.

Netrvalo však dlouho a domácí brankář Hanuš musel lovit míč ze sítě podruhé. V 64. se do odraženého míče opřel Jan Kopic a svůj tvrdý pokus namířil přesně do šibenice - 1:2.  Jihlava se nevzdala a byl to opět agilní Ikaunieks, který svoji akci ale k úspěchu nedotáhl. A když Ďuriše v jasné příležitosti vychytal domácí Hanuš, slavila mistrovská Plzeň první tři body tabulky. Z hledicka domácí Jihlavy lze považovat konečný výsledek za nešťastný.

FC Vysočina Jihlava - FC Viktoria Plzeň 1:2 (1:0)

Branky: 27. Ikaunieks – 51. Kučera, 64. Kopic.

Diváci: 4049.

FC Vysočina Jihlava: Hanuš – Kryštůfek, Krejčí, Rosa, Urdinov – Šulek, Urblík (83. Šamánek) – Vaculík (41. Fulnek), Hronek (72. Štěpánek), Ikaunieks – Dvořák.

FC Viktoria Plzeň: Kozáčik – Rajtoral (46. Bakoš), Hejda, Baránek, Matějů (46. Hubník) – Hrošovský, Kučera – Kopic (81. Řezník), Kolář, Kovařík – Ďuriš.
 

Štítky FC Vysočina Jihlava, HC Škoda Plzeň, Jan Kopic, Tomáš Kučera, FC Viktoria Plzeň, HC Dukla Jihlava, Fulnek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Poločasové vedení k bodům nevedlo. FC Vysočina v prvním kole podlehla Plzni 2:1 | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.