Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Vysočina Jihlava hlásí první letní posilu, z Brna přichází Lukáš Zoubele

FC Vysočina avizuje první letní posilu svého prvoligového kádru. Dvouletý kontrakt v Jihlavě podepsal zkušený levonohý záložník Lukáš Zoubele, jenž na jaře náležel ke klíčovým hráčům Brna.

„Zaujaly nás Zoubeleho jarní výkony v brněnském dresu, kdy se ujal role tvůrce hry po zranění Zavadila. Na jaře se bezesporu významnou měrou podílel na kvalitních výkonech a bodových ziscích Zbrojovky. Vnímáme jej jako kvalitního a fyzicky zdatného fotbalistu, jenž  by mohl ve středu pole nahradit Kučeru, jemuž skončilo hostování z Plzně,“ okomentoval příchod nové akvizice jihlavský sportovní manažer Milan Bokša. „Díky své univerzálnosti je navíc použitelný i na kraji obrany či zálohy. V neposlední řadě na nás udělal velmi dobrý dojem při konstruktivních jednáních o jeho angažmá v FC Vysočina," doplnil Bokša.

Lukáš Zoubele (narozen 20. prosince 1985) je odchovancem klubu Neštěmic, odkud v roce 1999 ve svých 14 letech přestoupil do Teplic. Než se však prosadil do teplického prvoligového kádru, tak v ročníku 2006/07 hostoval v druholigovém Ústí nad Labem a v následující sezóně poprvé okusil nejvyšší soutěži v rámci hostování v Kladně. Zde nakonec strávil dva a půl roku do ledna 2010, kdy jej do svého kádru přeřadily mateřské Teplice.

Dres změnil v létě 2012, kdy se dohodl na kontraktu v Jablonci, s nímž v květnu 2013 zvítězil v národním poháru. Se severočeským celkem si následně připsal dva starty v Evropské lize. Jablonec opustil po skončení smlouvy v lednu 2015, kdy podepsal smlouvu se Zbrojovkou Brno. V Brně se mu nevyhnula zranění, přesto v závěru jara 2016 náležel k nejlepším hráčům Zbrojovky. Dokázal zacelit díru po zraněném tvůrci hry Zavadilovi, vstřelil dvě branky do sítě Liberce a připsal si další dvě asistence.

Vedení brněnského klubu už v závěru jara avizovalo, že se zkušeným tvůrcem hry neprodlouží smlouvu, tudíž se Zoubele dohodl na novém kontraktu v FC Vysočina. Do Jihlavy tak přichází zkušený fotbalista s bilancí 150 startů a 10 vstřelených branek v nejvyšší soutěži.

Foto www.synotliga.cz | Zdroj FC Vysočina Jihlava

Štítky FC Vysočina Jihlava, FC Zbrojovka Brno, Lukáš Zoubele, jaro, Milan Bokša, FK Teplice, FK Baumit Jablonec, FC Viktoria Plzeň, Evropská liga UEFA, FK Ústí nad Labem

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vysočina Jihlava hlásí první letní posilu, z Brna přichází Lukáš Zoubele | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.