Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Zpátky do ochozů! Vysočina vstoupí do ligového jara pátečním duelem proti Třinci

A je to konečně tady! V souladu s aktuálními videospoty na sociálních sítích FC Vysočina: „Zima končí, jdeme do jara“! Úvodní duel celé jarní části FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY obstarají v pátek 6. března od 18 hodin fotbalisté domácí Jihlavy proti Třinci. Nenechte si ujít důležité vykročení FCV do jarních bitev!

Třinec představuje velmi nevyzpytatelného soupeře. Na jednu stranu jde o jediný tým, na jehož stadiónu Vysočina na podzim zvítězila a také bilance vzájemných duelů hovoří jednoznačně ve prospěch Jihlavy. Na straně druhé nutí k obezřetnosti podzimní výsledky Třince a též jeho 9. příčka v ligové tabulce. Habancův tým dokázal vyhrát na Dukle, Vyšehradě i ve Vlašimi, cenné bodové zisky dovezl ze Sokolova, Varnsdorfu i Prostějova. Na svém stadiónu pak přehrál Žižkov a Vítkovice a bral bod z duelů proti Hradci Králové a Brnu.

Že lze třinecké schopnosti těžko předvídat, potvrdila i zimní příprava. V ní náš nadcházející soupeř porazil Liptovský Mikuláš, „béčko“ Žiliny či Banskou Bystrici. Zároveň má za sebou katastrofální druhou polovinu února, kdy podlehl juniorce Baníku Ostrava (1:4), druholigovému rivalovi z Vítkovic (0:5) a též třetiligovým Petřkovicím (1:2).

Tyto nepříznivé výsledky však jihlavského kouče Radima Kučeru nechávají klidným: „Třinecké zápasy během přípravy jsme sledovali a máme je analyzované. To, že se některé duely nevyvedly, ale nehraje žádnou roli. Aspektů, které se do těchto utkání mohly promítnout, byla nepochybně celá řada. Na přípravě vůbec nezáleží, vždy se rozhoduje v mistrovských zápasech. Navíc půjde o specifické a ošemetné první jarní utkání po zimní přípravě.“

Kde vidíte silné stránky a osobnosti v kádru Třince? „Třinec na podzim patřil mezi nejúspěšnější celky na hřištích soupeřů, když zde vydoloval 12 bodů. Čeká nás velmi těžký soupeř, který nám bude zatápět. Jistě se bude snažit hrát na brejky, na což má vhodné tipy hráčů. Nebezpeční jsou šikovní křídelníci Hlúpik a Machalík, na hrotu útočník Akulinin, hru řídí Vaněk, popř. velezkušený Valenta. Vzadu hrají prim Kušnír s Bedecsem. Třinecké mužstvo je zajímavě poskládané a rozhodně nepříjemné pro každého soupeře. Musíme se na něj pečlivě připravit a pokusit se navázat na podzimní domácí výkony,“ zdůraznil Kučera.

Jaké absence před výkopem jara registrujete? Zařadíte do sestavy křídelníka Luise Arroya, který do Jihlavy v zimě přestoupil právě z Třince? „Jsme kompletní, všichni hráči jsou do utkání připravení. Těší mne, že mám z čeho vybírat a doufám, že v neděli zvolím správnou základní jedenáctku. O nasazení Luise, který jistě bude mít velkou motivaci, uvažujeme,“ uzavřel svůj komentář domácí lodivod.

Ohodnoť článek

Zdroj FC Vysočina Jihlava

Štítky Vysočina Jihlava, Třinec, druhá liga, fotbal, jaro, Kraj Vysočina, Jihlava, FC Vysočina Jihlava, 2. česká fotbalová liga, Radim Kučera, Luis Arroyo, Vítkovice, FC Baník Ostrava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zpátky do ochozů! Vysočina vstoupí do ligového jara pátečním duelem proti Třinci | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.