Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Obránce Mohamed Tijani mění Vysočinu na mistrovskou Slavii, odchází na hostování s opcí

Urostlý stoper Mohamed Tijani nakonec přeci jen míří do slavného pražského „S“! Dvaadvacetiletý obránce z Pobřeží Slonoviny však neoblékne sparťanský dres, neboť odchází na hostování s přestupovou opcí do kádru úřadujícího českého mistra – Slavie Praha! Jeho roční působení v FC Vysočina je tak prozatím u konce.

„Momo za uplynulý rok prokázal velký sportovní progres a potvrdil potenciál, který jsme v něm už během jeho působení ve Vyškově viděli. Svými výkony v našem dresu zaujal celou řadu předních českých klubů a těší nás, že zájem o něj pokračoval i po nedávném nezdařeném přestupu na Letnou,“ připomíná neúspěšnou přestupovou ságu do Sparty Praha ředitel jihlavského klubu Jan Staněk.

„Nabídky na hráče jsme řešili už v létě, domluvili jsme se však s hráčem i jeho manažerem, že ideální bude, aby podzim hrál u nás a další krok ve své kariéře učinil v zimě. V tomto směru chceme také poděkovat za spolupráci Danielu Chrysostomovi, agentovi hráče, že v tomto projektu spolupracoval s klubem a věřil společně stanovené cestě. Momovi přejeme, aby ve svém fotbalovém růstu pokračoval i v Edenu. Na Vysočině za krátkou dobu zanechal hlubokou stopu, a to jak v klubu, tak i u našich fanoušků,“ komentuje Tijaniho přestup Jan Staněk.

Mohamed Tijani hrál až do sedmnácti let fotbal v rodné vesnici v Pobřeží slonoviny. Z toho do šestnácti let bosky. V sedmnácti letech dostal šanci zamířit do akademie španělského klubu Rayo Vallecano. V lednu 2018 odešel do Česka, kde začal oblékat dres Vyškova v MSFL. Nastoupil zde do 32 třetiligových či pohárových duelů, v nichž zaujal scouty FC Vysočina. Jeho přestup do Jihlavy byl administrativně dotažen až v závěru ledna letošního roku. V dresu FCV nastoupil do 29 ligových utkání, v nichž zaznamenal jednu branku.

Ohodnoť článek

Foto SK Slavia Praha | Zdroj FC Vysočina Jihlava

Štítky Vysočina Jihlava, Slavia Praha, Mohamed Tijani, přestup, FC Vysočina Jihlava, SK Slavia Praha, Pobřeží slonoviny, Ivan Bohdan Staněk, Vyškov, AC Sparta Praha, Rayo Vallecano, Moravskoslezská fotbalová liga

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obránce Mohamed Tijani mění Vysočinu na mistrovskou Slavii, odchází na hostování s opcí | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.