Počasí dnes12 °C, zítra19 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Medailová "jistota" i hokejový kapitán. Olympijských her se zúčastní šest sportovců z Vysočiny

Již dneska začínají Zimní olympijské hry v jihokorejském Pchjongčchangu. Česká výprava čítá celkem 85 sportovců, šest z nich pochází z Vysočiny. Pojďme si je ve stručnosti představit. Patří mezi ně i naše možná největší medailová naděje nebo kapitán hokejového výběru.

Martina Sáblíková, rodačka z Nového Města na Moravě, je jednou z nejúspěšnějších sportovnkyní české historie a vzorem nejen pro svoje následovníky. V Jižní Koreji bude na rychlobruslařských tratích 1 500, 3 000 a 5 000 metrů obhajovat svých doposud pět olympijských medailí z Her ve Vancouveru a Soči. Zajímavostí také je, že jako osmnástiletá nesla českou vlajku při slavnostním zahájení zimních olympijských her v Turíně.  

Nemalé ambice má jistě i česká hokejová reprezentace. V jejím jádru se nacházejí hned čtyři hráči, kteří mají kořeny na Vysočině. Z Třebíče pochází předpokládaný kapitán týmu Martin Erat. Ten za svoji kariéru bohatou kariéru vybojoval bronz v Turíně a také dvě medaile na mistrovstvích světa. Ve stejném městě se narodil i zkušený zadák Ondřej Němec, který se pyšní sbírkou tří medailí z mistorvství světa, včetně té zlaté z roku 2010. 

Ve Žďáře nad Sázavou dělal svoje první hokejové krůčky bojovník Petr Koukal. Ten má ve viríně světové zlato z roku 2010 a ještě jeden bronz. Stejně jako on hrával za Pardubice i havlíčkobrodský rodák Tomáš Zohorna, který na svoji první medaili z velké akce teprve čeká.

Jedním z nejmladších členů české olympijské výpravy je novoměstský skokan na lyžích Viktor Polášek. Nadějný sportovec si již připsal titul juniorského mistra světa.  

Foto Wikimedia

Štítky hokej, Kraj Vysočina, olympijské hry, Zimní olympijské hry, Pchjongčchang, Turín, Vancouver Canucks, Sočinskije Leopardy, Martina Sáblíková, Jižní Korea

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Medailová "jistota" i hokejový kapitán. Olympijských her se zúčastní šest sportovců z Vysočiny | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.