Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Lyžování na Vysočině nabízí pět sjezdovek. Pomohla mrazivá noc z úterý na středu

Na Vysočině nabídnou víkendové lyžování sjezdovky Harusův kopec, Fajtův kopec a Nový Jimramov na Žďársku a Šacberk u Jihlavy. Lyžuje se zatím také na Čeřínku u Jihlavy. Jak zjistila ČTK, mrazivou noc z úterý na středu využili někteří provozovatelé k tomu, aby svah upravili, někde spustili i sněhová děla. Běžkaři mohou pořád využívat uměle zasněžené tratě v Jihlavě a v novoměstské Vysočina Areně.

Některé sjezdovky v týdnu přerušily provoz kvůli deštivému počasí a nízkému zájmu lyžařů, přístupné svahy využívaly hlavně školní kurzy.

„My zatím nepřerušujeme. Víkend pojedeme a pak se uvidí, co dál," řekl Jiří Pálka ze sjezdovky Fajtův kopec u Velkého Meziříčí.

Každý den je otevřená také sjezdovka Šacberk u Jihlavy. „Přerušovat ani omezovat provoz nebudeme, pojedeme dál ve standardním režimu," uvedl Pavel Havlíček, který skiareál provozuje. Zlepšit podmínky tam pomohlo ochlazení uprostřed týdne. „Přehrnuli jsme celý svah, takže nemáme nikde slabé místo. Máme půl metru sněhu a do toho jsme přifoukali čerstvý," uvedl.

Vlek v Novém Jimramově jezdil ve středu i ve čtvrtek dopoledne, o víkendu bude tamní sjezdovka otevřená celý den. Sněhové podmínky tam jsou podle provozovatelů dobré.

Podmínky pro běžkaře 

Sjezdovka Harusův kopec v Novém Městě na Moravě byla v týdnu uzavřená, znovu bude tento skiareál v provozu ode dneška do neděle.

V Jihlavě je stále sjízdná uměle zasněžená trať pro běžkaře v rekreačním areálu Český mlýn, měří skoro 600 metrů. „Na víkend bude znovu upravená," uvedl Martin Kratochvíl ze spolku Lyžařské Jihlavsko.

Ve vyhrazených hodinách může veřejnost využívat také tratě Vysočina Areny. V pátek a o víkendu ale budou tyto termíny kratší kvůli závodům. Rozpis je na webu.

Ohodnoť článek

Štítky lyžování, počasí, rekreace, hory, Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lyžování na Vysočině nabízí pět sjezdovek. Pomohla mrazivá noc z úterý na středu | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.