Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

VIDEO: Vlajkonoš Lukáš Krpálek přivedl českou výpravu na olympijský zahajovací ceremoniál

Pocity národní hrdosti a obrovské cti se dnes mísily v judistovi Lukášovi Krpálkovi. Jihlavský rodák dostal ve středu od ostatních českých reprezentantů mandát k tomu, aby na zahajovacím ceremoniálu nesl vlajku České republiky. Okolo 3. hodiny ranní se to stalo skutečností.

Veliké pocty - stát se vlajkonošem české olympijské výpravy se Lukášovi Krpálkovi dostalo ve středu: „Mám obrovskou radost. Nečekal jsem to, protože dobrých sportovců máme v týmu opravdu hodně. Moc si toho vážím,“ neskrýval nadšení pětadvacetiletý judista pocházející z Jihlavy.

Role vlajkonoše mu přitom není úplně cizí: „Premiéru jsem měl při závěrečném ceremoniálu Evropských her v Baku. Jsem rád, že jsem si to tam vyzkoušel a teď načisto to bude přímo na olympiádě,“ doplnil mistr světa z roku 2014.

„Jít za Českou republiku na olympijských hrách a nést vlajku, to je jedna z největších věcí, které může sportovec zažít,“ říká dvojnásobný mistr Evropy. Přitom tato pocta nebyla "zadarmo": „Udělal jsem pro to maximum, vyhrál jsem spoustu závodů, aby se mi to jednou povedlo. Jsem rád, že to vyšlo,“ uzavírá jeden z aspirantů na cenný kov.

Lukáš Krpálek přivedl v po 3:30 středoevropského času českou olympijskou výpravu jako 186. v pořadí. Zahájení největšího sportovního svátku se účastnilo okolo 40 českých sportovců.

Jihlavský judista Lukáš Krpálek v roli vlajkonoše na letní olympiádě v Rio de Janeiro. Moc jim to slušelo, co myslíte, Drbňáci? ;-) Více v článku: http://bit.ly/2aYls7p

Zveřejnil(a) Jihlavská Drbna dne 6. srpen 2016

Štítky Lukáš Krpálek, olympijské hry, rituál, judista, Česko, Evropské hry, Letní olympijské hry, Baku, Evropa, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Vlajkonoš Lukáš Krpálek přivedl českou výpravu na olympijský zahajovací ceremoniál | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.