Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Bouřka ovlivnila program festivalu Dračí lodě Vysočina. Lidé přišli o noční ohňovou show

Bouřka zkrátila plánovaný program nedělního festivalu Dračí lodě Vysočina, který se konal na Pilské nádrži ve Žďáru nad Sázavou. Organizátoři museli posunout na dřívější hodinu slavnostní vyhlášení a zrušit některé doplňkové akce, řekl pořadatel festivalu Vladimír Ehl.

„Všechny plánované závody se nám nakonec podařilo absolvovat. Ale krátce po 16:00 přišla bouřka a museli jsme proto program v několika bodech na rychlo změnit," uvedl Vladimír Ehl. Například slavnostní vyhlášení posunuli pořadatelé z plánované 19:00 na přibližně 17:00. Ehl dodal, že i tak kvůli počasí už řada diváků obřad neviděla, protože odjela dříve.

Festival Dračí lodě Vysočina se konal letos počtrnácté. Na startu se vystřídalo 18 posádek, což bylo méně než v minulých ročnících. „Ale jsme rádi, že se nám to dnes povedlo uspořádat v plánovaném termínu. Kvůli koronaviru byly před tím zrušeny závody v Polné nebo v Telči," doplnil Ehl.

Dodal, že včerejší akci sledovalo asi pět stovek lidí. Pořadatelé chtěli ještě do neděle zařadit do odpoledních hodin vložený závod na kilometr, ovšem s ohledem na počasí od toho nakonec ustoupili. „Ale to bylo nad rámec plánovaného programu," řekl Ehl.

Kvůli počasí také nakonec vypustili plánovaný seskok dračích paragánů, což mělo být kolem 18:30. „A bohužel jsme museli zrušit také noční ohňovou show," sdělil závěrem pořadatel Vladimír Ehl.

Štítky zábava, veslování, Pilák, dračí lodě, festival, Kraj Vysočina, Žďár nad Sázavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bouřka ovlivnila program festivalu Dračí lodě Vysočina. Lidé přišli o noční ohňovou show | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.