Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jihlava má více registrovaných sportovců. Celkem je jich zhruba devět tisíc

V krajské Jihlavě je aktuálně zhruba devět tisíc registrovaných sportovců. Od roku 2018 se jejich počet zvýšil zhruba o tisícovku. Roste i počet registrovaných sportovních subjektů. Město proto aktualizovalo koncepci sportu a způsob, jak se jim rozdělují peníze.

Od roku 2018 se zvýšil počet registrovaných sportovců přibližně o tisíc členů. Pokud bychom tedy rozdělovali stále stejnou částku, množství peněz na jednoho sportovce by se snižovalo,“ řekl nový náměstek primátorky Petr Ryška s tím, že město právě proto zvedlo částku pro podporu dlouhodobé sportovní činnosti ze 4,2 milionu korun na 5 milionů korun.

Vyšší budou i částky pro pořadatele jednorázových sportovních akcí, které se odehrají během tohoto roku. „Tady máme připraveno o 200 tisíc víc, částka se zvedla na půl milionu korun,“ uvedl náměstek Ryška.  

Každý, kdo letos plánuje pořádat v Jihlavě sportovní akci, může podle Ryšky získat jednorázový příspěvek až 50 tisíc korun. V roce 2019 město uspokojilo jen asi třetinu zájemců, letos by jich mělo být víc.  Žádosti lze posílat v prvním dubnovém týdnu, a to od 30. března a do 9. dubna. Více informací o žádosti lze najít na webu města Jihlavy zde.  

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky sport, sportovec, registrace, podpora, radnice, Jihlava, Petr Ryška

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlava má více registrovaných sportovců. Celkem je jich zhruba devět tisíc | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.