Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Řidič po D1 převážel sto gramů kokainu. Obchody mu překazili policisté u Velkého Beranova

Až deset let ve vězení může strávit jednačtyřicetiletý muž z Brněnska, který ve svém autě převážel balíček s bílou látkou. Policisté došli k závěru, že se zřejmě jedná o kokain.

Řidiče v autě značky BMW zastavili minulý týden policisté, muž jel na dálnici D1 směrem na Brno.

„Vozidlo BMW zastavila hlídka Celní správy České republiky minulý týden na dálnici na sjezdu na km 119. Řidič jel po druhé hodině odpoledne ve směru na Brno. Při kontrole nalezla hlídka v automobilu podezřelý balíček s bílou látkou a vzniklo podezření, že se jedná o kokain. Na místo byli přivoláni policisté a prověřování případu převzali kriminalisté oddělení obecné kriminality územního odboru Jihlava. Provedli prohlídku vozidla BMW, automobil zajistili pro účely trestního řízení,“ popsala zadržení Jana Kroutilová, mluvčí policistů.

Muže důvodně podezřelého ze spáchání drogové trestné činnosti kriminalisté zadrželi a skončil v policejní cele. Bílou látku, kterou v automobilu převážel, kriminalisté zajistili a bude podrobena expertíze na odborném policejním pracovišti. Jedná se o množství kolem sta gramů.

Množství by zásobilo zákazníky na dlouhou dobu 

 „Jednačtyřicetiletý muž z Brněnska byl obviněn ze zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy spáchaného ve značném rozsahu,“ řekl Radomír Němec, vedoucí oddělení obecné kriminality. Obviněný muž v minulosti ještě nebyl soudně trestán.

Muž byl obviněn z toho, že převážel ve vozidle drogu kokain, a to za účelem distribuce dalším osobám. Jeho jízda po dálnici ve směru na Brno skončila předčasně na úseku u Velkého Beranova. „Vzhledem k tomu, že muž převážel kolem sta gramů drogy, jedná se již o množství odpovídající značnému rozsahu a za spáchaný trestný čin tak hrozí přísnější postih,“ dodal Radim Novák, komisař oddělení obecné kriminality s tím, že kokain je pro společnost látkou vysoce nebezpečnou a počet dávek, které by bylo možné z uvedeného množství získat, je způsobilé zásobovat velký počet odběratelů na dlouhou dobu.

Po provedení všech nezbytných úkonů byl obviněný muž ze zadržení propuštěn a je stíhán na svobodě. Případ kriminalisté dále vyšetřují. 

„Za spáchaný zvlášť závažný zločin lze uložit trest odnětí svobody až na deset let,“ dodal vedoucí jihlavských kriminalistů.

Foto Policie ČR

Štítky droga, kokain, delaer, dálnice, D1, policie, Velký Beranov, Dálnice D1, BMW, Brněnsko, kriminalita, Brno, Celní správa České republiky, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič po D1 převážel sto gramů kokainu. Obchody mu překazili policisté u Velkého Beranova | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.