Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Žena přišla v jihlavském domě kultury o peněženku. Měla v ní peníze, doklady a kreditku

Policisté v Jihlavě vyšetřují krádež peněženky, ke které došlo v pondělí 28. října od jedné do páté hodiny ranní v prostorách jihlavského kulturního domu. Neznámý zloděj využil nepozornosti jedné ženy a v okamžiku, kdy se na krátkou chvíli vzdálila od své kabelky, ji okradl.

Žena měla v peněžence, o kterou kvůli zloději přišla, zhruba 500 korun, platební kartu a osobní doklady. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu neoprávněného opatření platebního prostředku. Za takový trestný čin hrozí pachateli v případě dopadení až dvouletý trest odnětí svobody.

„V souvislosti s tímto případem apelujeme na občany, aby si chránili své věci, a předešli tak problémům spojeným s jejich krádeží. Společně s odcizenou peněženkou nepřijde spousta lidí jen o finanční hotovost, ale v mnoha případech také o osobní doklady, které si do peněženek ukládají. Nejen, že si musíte následně zařídit jejich nové vydání, ale mějte také na paměti, že odcizené doklady může někdo zneužít ve váš neprospěch. Kabelky, tašky a peněženky si neodkládejte do prostoru, kde k nim bude mít přístup prakticky kdokoliv. Nezapomeňte, že příležitost dělá zloděje, a když necháte svoji tašku odloženou bez dozoru, může vám ji vzít i člověk, který by to za jiných okolností nikdy neudělal,“ apeluje na veřejnost Martin Hron, mluvčí policistů.

Foto Drbna

Štítky krádež, zloděj, peněženka, policie, Jihlava, Martin Hron, kulturní dům

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žena přišla v jihlavském domě kultury o peněženku. Měla v ní peníze, doklady a kreditku | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.