Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Viník březnové tragické nehody u Vílance byl obviněn z usmrcení z nedbalosti, hrozí mu 10 let

Kriminalisté po více než půl roce ukončili prověřování případu tragické dopravní nehody, která se stala 29. března krátce před půl desátou večer na silnici I/38 u obce Vílanec na Jihlavsku. Při dopravní nehodě se tehdy čelně střetla dvě osobní vozidla, v jednom z nich zemřeli dva lidé – třiapadesátiletý řidič a jeho čtyřiadvacetiletý spolujezdec.

Vyšetřovatel v uplynulých dnech ukončil rozsáhlé prověřování a zahájil trestní stíhání pětadvacetiletého řidiče osobního vozidla Audi RS 3 SPORTBACK. Muž byl obviněný z přečinu usmrcení z nedbalosti. „Vzhledem k tomu, že řidič svým jednáním hrubě porušil ustanovení zákona o provozu na pozemních komunikacích a způsobil smrt dvou lidí, v případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody v trvání až deseti let,“ dodala policejní mluvčí Dana Čírtková.

Dopravní nehoda se stala v místě zatáčky na frekventované silnici první třídy v katastru obce Vílanec. Na místo tragické dopravní nehody si vyšetřovatel přizval soudní znalce, kteří se v rámci vypracovaných posudků v oboru dopravy vyjadřovali zejména k technickému stavu obou vozidel (Audi RS 3 a Škoda Felicia) a také k průběhu celého nehodového děje. Kromě toho byl vypracován také znalecký posudek z oboru zdravotnictví, odvětví soudního lékařství. 

Ze závěrů  výsledků znaleckých posudků jednoznačně vyplynulo, že řidič osobního vozidla Audi, který projížděl po silnici ve směru od Jihlavy na Znojmo, jel takovou rychlostí, že při průjezdu zatáčkou nemohl ve vysoké rychlosti volit pro průjezd zatáčky pravý jízdní pruh, ale přejel do protisměru. V protisměrné části silnice se také obě osobní vozidla čelně střetla. Ze závěru zkoumání technického stavu obou vozidel vyplývá, že na vozidlech nebyly zjištěny žádné závady, které by mohly mít vliv na předmětnou dopravní nehodu.

Řidič osobního vozidla Audi se na místě dopravní nehody podrobil dechové zkoušce a poté také odběru krve ve zdravotnickém zařízení. V jeho krvi nebyl prokázán ani alkohol ani jiné omamné a psychotropní látky.

Foto Policie ČR | Zdroj Policie ČR

Štítky úmrtí, nehoda, střet, I/38, Vílanec, obvinění, silnice, osobní vůz, dopravní nehoda, Audi, okres Jihlava

Viník březnové tragické nehody u Vílance byl obviněn z usmrcení z nedbalosti, hrozí mu 10 let | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.