Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Opilý řidič na Jihlavsku ujížděl policistům. Po zastavení nadýchal skoro dvě promile

Krátká policejní honička byla k vidění ve čtvrtek 12. září po 11. hodině na silnici v úseku mezi obcemi Telč a Hostětice. Policisté chtěli zastavit řidiče a provést s ním běžnou silniční kontrolu. Muž ale na jejich výzvu nereagoval a začal ujíždět ve směru na Částkovice.

„Za automobilem značky Peugeot policisté okamžitě vyjeli. V krátké době si řidič své jednání rozmyslel a zastavil. Policisté při kontrole zjistili, že je řidič pod vlivem alkoholu. Jednalo se o dvaatřicetiletého muže z Jindřichohradecka, kterému policisté při dechové zkoušce naměřili hodnotu 1,87 promile alkoholu. Opakované zkoušky u něho ukázaly hodnoty ještě vyšší. Policisté opilému muži zadrželi řidičský průkaz,“ popsala událost Jana Kroutilová, mluvčí policistů.

Vzhledem k podezření, že by mohl v jízdě pokračovat, řidiče zajistili a odvezli ho na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění. Muž je podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, který policisté dále prověřují.

Foto Drbna

Štítky alkohol, kontrola, policie, okres Jihlava, Telč, Hostětice, Peugeot, okres Jindřichův Hradec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilý řidič na Jihlavsku ujížděl policistům. Po zastavení nadýchal skoro dvě promile | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.