Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jeden den, dva zloději. Z jihlavských obchodů chtěli pronést boty a bílý rum

Jihlavští policisté museli ve čtvrtek 5. září řešit hned dvě krádeže. Obě mají na svědomí muži, kteří nejsou v trestné činnosti žádnými nováčky.

První krádež se odehrála kolem čtvrté hodiny odpoledne v prodejně na ulici Romana Havelky. Třiačtyřicetiletý muž zde ukradl boty za 900 korun.

„Zboží ukryl do batohu a z prodejny bez zaplacení utekl do jiného obchodu, kde odcizené boty schoval do květináče. Pachatele zastavili zaměstnanci prodejny a na místo byli přivoláni policisté. Třiačtyřicetiletý muž z Jihlavy je podezřelý ze spáchání přečinu krádeže, případ policisté prověřují,“ uvedla k první krádeži Jana Kroutilová, mluvčí policistů.

Ještě dodala, že jde o opakovaně soudně trestaného recidivistu. Z věznice byl propuštěn v polovině loňského roku a až do jara roku 2021 je ve zkušební době.

O krádež se pokusil také pětatřicetiletý muž z Jihlavy. Ve čtvrtek 5. září odcizil před šestou hodinou večer v jihlavském obchodním domě na ulici Okružní tři lahve bílého rumu, a způsobil tak škodu přes 500 korun.

„Alkohol schoval do batohu a poté prošel prostorem pokladen, aniž by za zboží zaplatil. Muže dopadl pracovník ostrahy. Přivolaní policisté zjistili, že pachatelem je muž, který byl v minulosti již opakovaně odsouzen za majetkovou trestnou činnost. Muž je podezřelý ze spáchání trestného činu krádeže, který policisté prověřují,“ dodala ke druhému zloději Kroutilová.

Foto Drbna

Štítky krádež, zloděj, policie, obuv, Roman Havelka, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jeden den, dva zloději. Z jihlavských obchodů chtěli pronést boty a bílý rum | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.