Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Řidič bez občanky a řidičáku couval a naboural vedlejší auto. Nadýchal přes 4 promile

Zodpovědné chování zřejmě nic neříká šestačtyřicetiletému řidiči dodávky, který v sobotu 31. srpna kolem 14. hodiny boural v Okrouhlici. Za volant totiž usedl silně opilý.

Policisté po příjezdu na místo zjistili, že řidič dodávkového vozidla Renault nasedl do zaparkovaného vozidla v obci Okrouhlice před domem a začal s tímto vozidlem couvat. Vlivem silné opilosti neodhadnul boční vzdálenost od vpravo zaparkovaného vozidla a pravým předním rohem vozidla narazil do zaparkovaného vozidla Citroen. Při nehodě vznikla hmotná škoda na obou vozidlech v celkové výši 40 tisíc korun. Ke zranění osob při dopravní nehodě nedošlo,“ popsala průběh nehody Dana Čírtková, mluvčí policistů.

Přivolaní policisté řidiče vyzvali, aby jim „dýchnul“. A hodnotě, která se ukázala na alkoholtesteru, se nestačili divit - 4,27 promile alkoholu v dechu. Následně byla provedena opakovaná dechová zkouška, která byla rovněž pozitivní s hodnotou 4,91 promile alkoholu v dechu.  Pozitivní výsledek měla také třetí dechová zkouška - s hodnotou 3,77 promile alkoholu v dechu.

„Policisté muže vyzvali, aby se podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve, s čímž řidič souhlasil a vyšetření se dobrovolně  podrobil v nemocnici v  Havlíčkově Brodě. Řidič vozidla Renault na místě policistům nepředložil řidičský průkaz a následnou lustrací v evidenci řidičů bylo zjištěno, že řidič vozidla má platnou blokaci řidičského oprávnění. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení a šestačtyřicetiletý muž pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ dodala mluvčí policistů.

Foto pexels.com

Štítky alkohol, řidič, couvání, nehoda, Renault, Okrouhlice, Citroën, Nemocnice Havlíčkův Brod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič bez občanky a řidičáku couval a naboural vedlejší auto. Nadýchal přes 4 promile | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.