Počasí dnes4 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Muž z Jihlavska zažil po příletu z Tanzanie překvapení. Z letiště putoval rovnou do vězení

Překvapení určitě zažil dvaapadesátiletý muž z Jihlavska, kterého po příletu z Tanzanie na letišti rovnou zadrželi policisté. Byl na něj totiž vydán mezinárodní zatýkací rozkaz.

K jeho zadržení došlo během minulého týdne, a to bezprostředně po jeho příletu z Tanzanie  ještě na letišti. V uvedené zemi se totiž skrýval a vyhýbal se nástupu do výkonu trestu.

„Muž byl pravomocně odsouzen za zločin vydírání k trestu odnětí svobody v trvání tří let ve věznici s dozorem. Kriminalisté z Vysočiny získali operativní informace, že by se mohl hledaný muž vrátit do České republiky, a to kvůli zhoršenému zdravotnímu stavu. Získané informace se potvrdily a muž byl po příletu do Prahy zadržen a eskortován do věznice Praha Pankrác,“ popsala podrobnosti Dana Čírtková, mluvčí policistů.

Zadržení hledaného muže je pro vysočinské policisty velký úspěch, neboť mezi Českou republikou a Tanzanii není uzavřena žádná mezinárodní dohoda o vydávání stíhaných nebo odsouzených osob.

Krajští kriminalisté z Vysočiny vedli proti muži ještě další trestní řízení, které se týkalo zločinu podvodu v řádech několika desítek milionů korun. „Trestní řízení jsme vedli proti uprchlému a vyšetřování bylo v březnu letošního roku ukončeno návrhem na podání obžaloby,“ uvedl Pavel Peňáz, náměstek ředitele Krajského ředitelství policie Kraje Vysočina pro službu kriminální policie a vyšetřování.

Foto Drbna

Štítky zadržení, letiště, Tanzanie, policie, okres Jihlava, Kraj Vysočina, Česko, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž z Jihlavska zažil po příletu z Tanzanie překvapení. Z letiště putoval rovnou do vězení | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.