Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Stalking v Jihlavě: Muž se naboural do profilu své bývalé přítelkyně a bombardoval ji zprávami

Na velké problémy si zadělal devětadvacetiletý muž z Jihlavy, který několik měsíců obtěžoval svou bývalou přítelkyni. Za všechno, co má na svém kontě, může jít až na dva roky za mříže

„Muž přes nesouhlas za mladou ženu chodil do jejího bydliště nebo na ni čekal před domem. Dále jí zasílal velké množství SMS zpráv, ve kterých ženě mimo jiné vyhrožoval. Opakovaně se ji pokoušel kontaktovat také telefonicky. Muž se dále vzhledem k heslu uloženému v prohlížeči počítače dostal do e-mailové schránky ženy a jejího profilu na sociální síti, kde zablokoval některé její kontakty,“ popisuje pro ženu nepříjemné okamžiky Jana Kroutilová, mluvčí policistů.

Po přijetí trestního oznámení začali policisté případ prověřovat. Shromáždili důkazy a na jejich základě poté sdělili devětadvacetiletému muži podezření ze spáchání přečinu nebezpečného pronásledování a přečinu neoprávněného přístupu k počítačovému systému a nosiči informací.

„Případ policisté řeší ve zkráceném přípravném řízení. Muži hrozí trest odnětí svobody až na dva roky,“ dodává závěrem Kroutilová.

Foto pixabay.com

Štítky stalking, obtěžování, telefon, profil, SMS, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stalking v Jihlavě: Muž se naboural do profilu své bývalé přítelkyně a bombardoval ji zprávami | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.