Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Uniformovaný ozbrojený muž ohrožoval účastníky taneční zábavy. Zbraň držel nelegálně

Třebíčští kriminalisté mají na svém kontě úspěšně objasněný případ, k němuž došlo v sobotu 10. srpna v Jaroměřicích nad Rokytnou. Opilý muž přišel na taneční zábavu ozbrojen nelegálně drženou střelnou zbraní a návštěvníkům vyhrožoval. Dvaašedesátiletý muž, opakovaně soudně trestaný recidivista, byl obviněn ze spáchání dvou trestných činů.

„V sobotu 10. srpna byli policisté v Jaroměřicích nad Rokytnou po třetí hodině ráno přivoláni na místo konání taneční zábavy, kde se dle přijatého oznámení pohyboval podezřelý muž se střelnou zbraní, kterého jeden z pořadatelů zpacifikoval. Na místo vyjela ihned policejní hlídka. Po příjezdu policisté zjistili, že je podezřelý muž držen stranou mimo dosah zbraně. Ke zranění osob nedošlo,“ sdělila k případu Jana Kroutilová, mluvčí policistů.

Vyšetřováním případu se ukázalo, že zmíněný muž přišel na zábavu po třetí hodině ráno a pistoli měl viditelně v kapse, navíc z jeho slov vyplynulo vážné riziko pro návštěvníky akce. Na zábavu nebyl vpuštěn a jeden z pořadatelů ho odzbrojil. Po přivolání policistů pak nebezpečný muž skončil s pouty na rukou.  

Policisté podezřelého muže zajistili, stejně tak střelnou zbraň, se kterou předtím na zábavu přišel. Jednalo se o dvaašedesátiletého recidivistu, byl pod vlivem alkoholu.

Na zábavu vyrazil v uniformě

„Muž byl oblečen do uniformy ozbrojeného bezpečnostního sboru, ačkoli se nejednalo o jejího příslušníka, ani jím nikdy nebyl. Při dechové zkoušce mu policisté naměřili hodnotu přes dvě promile alkoholu. Opilého muže odvezli na protialkoholní záchytnou stanici,“ pokračuje Kroutilová.

Případem se začali zabývat třebíčští kriminalisté, ti zajistili zbraň i střelivo. Bylo zjištěno že pistole bude podrobena odborné expertize za účelem zjištění jejího původu, a zda nebyla použita ke spáchání jiné trestné činnosti. Vyšetřováním také vyšlo najevo, že muž není držitelem zbrojního průkazu a střelnou zbraň, včetně střeliva, vlastnil nelegálně. Uchovával ji v rodinném domě, kde bydlí.

Policisté zajistili také uniformu, kterou měl muž na veřejnosti oblečenou, čímž se rovněž dopustil protiprávního jednání.

Už desetkrát stanul před soudem 

Po vystřízlivění putoval zadržený muž do policejní cely. Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání tohoto dvaašedesátiletého muže z Třebíčska. „Muž byl obviněn ze spáchání přečinu nedovoleného ozbrojování a přečinu násilí proti skupině obyvatelů a proti jednotlivci,“ řekl Milan Špaček, vedoucí oddělení obecné kriminality s tím, že se jedná o recidivistu, který byl v minulosti již více než desetkrát soudně trestán pro různorodou trestnou činnost.

Případ kriminalisté dále vyšetřují.

„Za spáchanou trestnou činnost lze uložit trest odnětí svobody až na dva roky,“ dodal vedoucí třebíčských kriminalistů.

Foto Drbna

Štítky zbraň, zábava, ohrožení, střelná zbraň, Jaroměřice nad Rokytnou, kriminalita, Milan Špaček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Uniformovaný ozbrojený muž ohrožoval účastníky taneční zábavy. Zbraň držel nelegálně | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.