Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Řidič passatu po havárii nadýchal skoro tři promile, s jedním spolujezdcem byl odvezen do nemocnice

Hodně nezodpovědně se včera večer choval osmatřicetiletý řidič osobního vozidla, který havaroval mezi obcemi Budeč a Nové Veselí. Po příjezdu policie totiž nadýchal skoro tři promile a s jedním ze svých spolujezdců byl převezen k ošetření do nemocnice.

K nehodě došlo ve středu 7. srpna před půl desátou večer na silnici II/353. Osmatřicetiletý řidič s osobním vozidlem značky VW Passat projížděl ve směru od Budče k Novému Veselí na Žďársku.

Při projíždění levotočivou zatáčkou na mokrém povrchu komunikace nepřizpůsobil rychlost jízdy a s vozidlem vyjel mimo komunikaci vpravo do travnatého silničního příkopu. „Zde přední částí vozidla narazil do směrových sloupků, spodní částí vozidla narazil do betonového mostku a pravou částí vozidla narazil do vzrostlého listnatého stromu, od kterého se odrazil zpět na vozovku,“ popsala následně dění policejní mluvčí Dana Čírtková.

U řidiče provedli policisté dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu a její výsledek byl pozitivní - 2,81 promile alkoholu v dechu, podobně vyšlo i opakované měření - 2,88 promile.

Při dopravní nehodě došlo k lehkému zranění řidiče a dvou jeho spolujezdců. Jeden z nich se nechal zdravotnickou záchrannou službou ošetřit na místě a převoz do nemocnice nepožadoval. Dva zranění – řidič a druhý spolujezdec - byli převezeni zdravotnickou záchrannou službou do nemocnice.

Při dopravní nehodě vznikla hmotná škoda v celkové výši 80 tisíc korun. Policisté zadrželi řidiči na místě řidičský průkaz. Ve věci policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. 

Foto Drbna | Zdroj Policie ČR

Štítky havárie, alkohol, Žďársko, nemocnice, Nové Veselí, Budeč, Volkswagen Passat, okres Žďár nad Sázavou

Řidič passatu po havárii nadýchal skoro tři promile, s jedním spolujezdcem byl odvezen do nemocnice | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.