Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Žena v Jihlavě předala auto opilému muži se zákazem řízení. Ten nezvládl couvání a naboural jiné vozidlo

K nehodě, kterou měl na svědomí opilý řidič, vyjížděli v sobotu 20. července před 23. hodinou jihlavští policisté. Stala se na místní komunikaci na ulici Vančurova v Jihlavě.

„Jednatřicetiletý muž usedl za volant osobního auta Fiat Punto a snažil se zacouvat na místní komunikaci s vozidlem do kolmého parkovacího stání na parkoviště, které je přilehlé ke komunikaci. Vozidlo mu svěřila dvaadvacetiletá spolujedoucí, která k parkovišti s vozidlem přijela. Při tomto couvání řidič levou zadní částí vozidla poškodil přední část vedle stojícího osobního motorového vozidla Dacia Logan. Ke zranění osob nedošlo,“ popisuje karambol Dana Čítková, mluvčí policistů.

Policisté provedli u řidiče dechovou zkoušku, jejíž výsledek byl pozitivní - 3,09 promile alkoholu v dechu. Pozitivní výsledky měly také opakované dechové zkoušky - 3,21 promile a 2,94 promile alkoholu v dechu řidiče. Hmotná škoda způsobená při nehodě byla na místě odhadnuta na 17 tisíc korun.

Zákaz řízení do listopadu 2021

„Lustrací řidiče v příslušných databázích policisté zjistili, že má v současné době okresním soudem Chrudim uložený platný zákaz řízení pro všechny skupiny řidičského oprávnění, a to až do listopadu roku 2021. Policisté zahájili ve věci úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí,“ doplňuje další zjištění Čírtková.

Mladá žena, která mu řízení svěřila, je podezřelá ze spáchání přestupku. Porušila totiž povinnosti dané jí zákonem o provozu na pozemních komunikacích, kde je stanoveno, že řidič nesmí předat řízení vozidla osobě, která je pod vlivem alkoholu nebo jiné návykové látky. Přestupek policisté zadokumentovali a předají do správního řízení.

Foto Drbna

Štítky alkohol, nehoda, couvání, oprávnění, policie, Jihlava, Fiat Punto, Dacia Logan

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žena v Jihlavě předala auto opilému muži se zákazem řízení. Ten nezvládl couvání a naboural jiné vozidlo | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.