Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Rodiče z Jihlavska neposílali dceru do školy. Ta zameškala víc než polovinu vyučovacích hodin

Na velký problém si „zadělali“ rodiče z Jihlavska, kteří nedohlíželi na školní docházku své čtrnáctileté dcery. Ta zameškala v rámci uplynulého školního roku víc než polovinu vyučovacích hodin.

„Policejní komisař zahájil trestní stíhání dvaatřicetiletého muže a sedmatřicetileté ženy, oba z Jihlavska, kteří byli obviněni ze spáchání přečinu ohrožování výchovy dítěte. Jako rodiče nedbali o řádnou výchovu své čtrnáctileté dcery. Nezajistili a nedohlíželi na její řádnou školní docházku, nespolupracovali s příslušnými pracovníky a bezdůvodně omlouvali její nepřítomnost ve škole,“ doplnila podrobnosti Jana Kroutilová, mluvčí policistů.

V uplynulém školním roce zmíněná dívka zameškala přibližně šedesát procent vyučovaných hodin. Případ policisté po přijetí oznámení prověřovali a na základě shromážděných důkazů poté zahájili trestní stíhání muže i ženy.

„Žena navíc již za obdobný trestný čin byla v minulosti soudně trestána, a nyní jí tak hrozí přísnější postih. Případ kriminalisté dále vyšetřují,“ uvedla ještě Kroutilová.

Foto Drbna

Štítky docházka, škola, zanedbání, dcera, okres Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rodiče z Jihlavska neposílali dceru do školy. Ta zameškala víc než polovinu vyučovacích hodin | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.