Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Na technoparty u Meziříčka je 1500 lidí, stížnosti na hluk zatím nejsou

Kolem 1500 lidí je od pátku na technoparty u Meziříčka na Třebíčsku. Na místo přijeli asi 400 auty. Stížnosti na hluk nejsou, technoparty je na soukromém pozemku. Akce potrvá do 26. května, policie ji monitoruje. Jde o pravidelnou akci, v minulosti tam byly problémy s hlukem i s tím, že lidé parkovali tam, kde neměli.

Technoparty je na soukromém pozemku v lokalitě Skalákův mlýn mezi obcemi Krasonice a Meziříčko. Na místě jsou policisté pořádkové, dopravní i cizinecké policie, protože přijelo hodně lidí ze zahraničí.

„Hudební produkce byla v únosné normě, žádné stížnosti na hluk jsme z okolních obcí nepřijali, žádné narušení veřejného pořádku neevidujeme. Děláme dohled, zastavujeme a kontrolujeme řidiče, aby nepožívali alkoholické nápoje a omamné a psychotropní látky. Prioritou je, aby nám tam nejezdili řidiči pod vlivem,“ řekla krajská policejní mluvčí Dana Čírtková.

Policie komunikuje s hlavním pořadatelem. Měli schůzku před akcí i znovu večer. Největší problém je podle mluvčí případné rušení nočního klidu. V minulých letech dostávala policie stížnosti od občanů na hluk a od řidičů, že silnice je neprůjezdná. „Byla na ní zaparkovaná auta a technaři tam různě posedávali, proto se několikátý rok připravují tato bezpečnostní opatření,“ podotkla Čírtková.

Policisté místo i okolí monitorovali celou noc. Starají se o to, aby silnice zůstala průjezdná. Plocha, kde mají technaři stany a kde parkují, jsou louky přilehlé k silnici, která spojuje Krasonice a Meziříčko. Policie také dohlíží na to, aby účastníci technoparty nestanovali na soukromých pozemcích jiných lidí.

Foto Junior | Zdroj ČTK

Štítky technoparty, Meziříčko, hluk, policie, pozemek, okres Třebíč, Krasonice, Cizinecká policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na technoparty u Meziříčka je 1500 lidí, stížnosti na hluk zatím nejsou | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.