Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Násilník vyhrožoval své bývalé přítelkyni, pak ji surově zbil. Skončil ve vězení

Ve vězení skončil čtyřiatřicetiletý muž, který napadl a zranil svoji bývalou přítelkyni. Útoku předcházely výhrůžky, které na konci minulého týdne vyústily v násilné vniknutí do bytu ženy a její surové zbití.

Případ pro policisty začal, když v neděli 19. května přijali před jednou hodinou odpoledne na tísňové lince 158 oznámení o napadení v bytovém domě v Třebíči. Na místo okamžitě vyjela policejní hlídka třebíčského obvodního oddělení.

„V bytě, u kterého byly vykopnuté dveře, policisté okamžitě zabránili agresivnímu muži v dalším fyzickém napadení ženy a zajistili ho. Napadená žena byla zraněná a policisté přivolali zdravotnickou záchrannou službu. Zdravotníci ji odvezli na ošetření do nemocnice, kde byla hospitalizována. Zajištěný muž byl opilý, choval se stále agresivně, snažil se ženu slovně napadat a vyhrožoval jí,“ uvedla podrobnosti Jana Kroutilová, mluvčí policistů.

Policisté dali muži dýchnout. Na alkoholtesteru se objevilo více než dvě promile. Opilý muž putoval na záchytku, a po vystřízlivění přímo do policejní cely.

Vloni ho propustili z vězení 

Případ agresora si převzali třebíčští kriminalisté. Vyslechli svědky a také si vyžádali všechny dostpuné lékařské zprávy. Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání zadrženého muže. „Čtyřiatřicetiletý muž z Třebíčska byl obviněn ze spáchání přečinu ublížení na zdraví, přečinu nebezpečného vyhrožování a přečinu porušování domovní svobody,“ řekl Milan Špaček, vedoucí Oddělení obecné kriminality. Jak dále dodal, obviněný muž byl v minulosti již opakovaně soudně trestán, a to za různorodou trestnou činnost, včetně násilné. Trest si odpykal i ve věznici, odkud byl propuštěn na konci loňského roku.

„Muž byl obviněn z toho, že násilím vnikl do bytu bývalé přítelkyně, fyzicky ji napadl a zranil. Útoku předcházelo ještě vyhrožování z jeho strany, kdy několik dní předtím ženu opakovaně kontaktoval prostřednictvím sociálních sítí a vyhrožoval jí násilím. Své výhrůžky naplnil v neděli, kdy vstoupil do bytového domu a snažil se dostat do bytu, kde žena žije. Když neuspěl, vykopl dveře a vnikl do bytu, kde ženu surově zbil, přičemž útok byl směřovaný zejména na oblast hlavy. V dalším fyzickém útoku muži zabránila až přivolaná policejní hlídka a násilník skončil s pouty na rukou,“ přibližuje ještě útok Kroutilová.

Posedí si až tři roky 

Policejní komisař podal státnímu zastupitelství podnět k podání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby. Na základě rozhodnutí soudu byl vzat do vazby a poté policisté čtyřiatřicetiletého muže eskortovali do věznice.

Za spáchanou trestnou činnost lze uložit trest odnětí svobody až na tři roky.

Foto pixabay.com

Štítky napadení, násilí, agrese, policie, věznice, kriminalita, Třebíč, Milan Špaček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Násilník vyhrožoval své bývalé přítelkyni, pak ji surově zbil. Skončil ve vězení | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.