Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Mladý muž přes tři roky vynášel z firmy měď, tu pak prodával. Hrozí mu osm let ve vězení

Další úspěšně vyřešený případ mají na svém kontě žďárští kriminalisté. Dopadli devětadvacetiletého muže, který ukradl téměř sedm tun mědi, tu postupně rozprodal. Takto to praktikoval od roku 2016.

Muž byl obviněn z toho, že od roku 2016 do letošního dubna odcizil v jedné z firem na Žďársku, kde pracoval, více jak šest a půl tuny mědi v podobě lan, drátů a jejich ústřižků.

„Měď vynášel průběžně z areálu firmy a následně ji prodával do různých výkupen barevných kovů, a to na Vysočině a zejména na Brněnsku. Během jedné pracovní směny dokázal vynést kolem padesáti kilo mědi. Za odcizenou měď tak postupně vyinkasoval kolem sedmi set osmdesáti tisíc korun. Při domovní prohlídce, prohlídce nebytových prostor a prohlídce vozidla policisté zajistili věci pocházející z trestné činnosti, předměty, které při krádeži a doklady o prodeji odcizeného kovu,“ popisuje Stanislava Miláčková, mluvčí policistů.

Na základě shromážděných důkazů policejní komisař zahájil trestní stíhání devětadvacetiletého muže. „Vzhledem k výši škody byl muž obviněn ze spáchání zločinu krádeže, za což mu hrozí až osmiletý trest odnětí svobody,“ uvedl Radek Uhlíř, vedoucí oddělení obecné kriminality.

Jak se ukázalo, devětadvacetiletý zloděj není v trestné činnosti žádným nováčkem, protože už v polovině roku 2017 byl soudně trestán za majetkovou trestnou činnost. Tehdy mu byl uložen podmíněný trest odnětí svobody.

Případ kriminalisté dále vyšetřují a muž je stíhaný na svobodě.

Foto Drbna

Štítky měď, podvod, krádež, kriminalita, okres Žďár nad Sázavou, Kraj Vysočina, Brněnsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladý muž přes tři roky vynášel z firmy měď, tu pak prodával. Hrozí mu osm let ve vězení | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.