Počasí dnes18 °C, zítra16 °C
Úterý 21. května 2024  |  Svátek má Monika
Bez reklam

To je ale "pašák"! S necelými dvěma promile způsobil nehodu, od které okamžitě odjel

Hned několika prohřešků se dopustil sedmatřicetiletý řidič, který v sobotu večer u Batelova zavinil dopravní nehodu. Aniž by zastavil, pokračoval v jízdě. Když ho policisté zadrželi, nadýchal skoro dvě promile.

Havárie se stala v sobotu 13. dubna patnáct minut po jednadvacáté hodině večer na silnici II/134 mezi obcemi Batelov a Nová Ves.

Řidič Škody Octavie jel ve směru jízdy k Nové Vsi. „Po projetí pravotočivé zatáčky při jízdě na přímém úseku přejel do protisměrného jízdního pruhu, kde došlo ke střetu s osobním motorovým vozidlem Peugeot 307,“ popsala další dění policejní mluvčí Dana Čírtková. 

Viník dopravní nehody, aniž by u nehody zastavil, pokračoval v jízdě a byl zastaven až v Horní Vsi na Pelhřimovsku policejní hlídkou z Počátek.

Při nehodě ke zranění osob nedošlo, k požití alkoholu před jízdou však ano. U sedmatřicetiletého řidiče osobního vozidla Škoda Octavia policisté provedli dechovou zkoušku s pozitivním výsledkem – 1,71 promile alkoholu v dechu. Podobně dopadly i opakované dechové zkoušky – 1,78 promile alkoholu a 1,64 promile. U řidiče druhého vozidla byla dechová zkouška negativní. Na vozidlech vznikla hmotná škoda v celkové výši čtyřicet pět tisíc korun.  

Aby těch přestupků nebylo málo, zjistilo se, že řidič osobního vozidla Škoda Octavia nepoužil za jízdy osvětlení, jeho vozidlo tak během jízdy nebylo téměř vidět.

Policisté hříšníkovi zadrželi řidičský průkaz a ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Foto Drbna | Zdroj Policie ČR

Štítky nehoda, alkohol, Batelov, havárie, Škoda Octavia, dechová zkouška, Nová Ves, Peugeot 307, Horní Ves, okres Pelhřimov, Počátky

To je ale "pašák"! S necelými dvěma promile způsobil nehodu, od které okamžitě odjel | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.