Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Tragická nehoda na Havlíčkobrodsku: Její pravděpodobnou příčinou bylo nedání přednosti

Jak jsme vás již informovali, ve čtvrtek 4. dubna po půl šesté večer došlo na Vysočině k další tragické nehodě. Stala se na silnici II/130 v katastru obce Číhošť v prostoru čtyřramenné křižovatky této silnice a silnice III/34731. Dopravní nehoda má fatální následky – na místě zemřel mladý řidič, jeho tři spolucestující byli zraněni.

Silnice musela být v místě dopravní nehody zcela uzavřena a řidiči místo objížděli po silnicích v bezprostředním okolí.

„Po prvotním šetření na místě policisté zjistili, že pětapadesátiletá řidička osobního vozidla Peugeot 107 přijížděla ke křižovatce po vedlejší silnici. Dodávkové vozidlo Renault Trafic přijíždělo ke křižovatce po hlavní silnici z pohledu řidičky vozidla Peugeot zleva. V prostoru křižovatky došlo ke střetu obou vozidel. Vozidlo Renault Trafic  se po nárazu přetočilo a narazilo do kovové dopravní značky, poté do vzrostlého stromu a po nárazu se převrátilo na bok,“ popisuje Dana Čírtková, mluvčí policistů.

PSALI JSME: Na silnicích Vysočiny vyhasl další lidský život. Osudným se stal střet osobáku a dodávky 

Po nárazu vozidel došlo ke smrtelnému zranění jednadvacetiletého řidiče Renaultu, k těžkému zranění jeho spolujedoucího a k lehkým zraněním dalších dvou spolucestujících v tomto vozidle – jednalo se o cizince.

Těžce zraněný muž byl převezen do nemocnice v Praze a zbývající dva zranění byli převezeni do nemocnice v Havlíčkově Brodě.

Řidička osobního vozidla při nehodě viditelné zranění neutrpěla.

„Na místo dopravní nehody vyjel kompletní výjezd služby kriminální policie a vyšetřování územního odboru Havlíčkův Brod a kriminalisté si věc dopravní nehody převzali k dalšímu prověřování. U řidičky osobního vozidla policisté provedli dechovou zkoušku s negativním výsledkem. Další okolnosti tragické dopravní nehody jsou předmětem prověřování,“ doplnila Čírtková.

Foto Policie ČR

Štítky nehoda, úmrtí, střet, příčina, přednost, zranění, nemocnice, silnice, dopravní nehoda, okres Havlíčkův Brod, Kraj Vysočina, osobní vůz, Číhošť, Renault Trafic, Peugeot, Peugeot 107, Renault

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tragická nehoda na Havlíčkobrodsku: Její pravděpodobnou příčinou bylo nedání přednosti | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.