Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Za první čtvrtletí zemřelo při nehodách na Vysočině šest lidí. Snížil se počet zraněných

Při dopravních nehodách na Vysočině zemřelo letos v prvním čtvrtletí šest lidí. Loni za stejnou dobu byly oběti čtyři. O 14 procent se zvýšil počet nehod. Policie jich zaevidovala 998, loni za stejnou dobu bylo 875 nehod. Meziročně se snížil počet těžce zraněných. V prvním čtvrtletí letošního roku jich bylo osm, před rokem 18. Ubylo i lehce zraněných, uvedla v dnešní tiskové zprávě mluvčí policie Dana Čírtková.

Lehce zraněných účastníků nehod letos policie eviduje 282, před rokem jich bylo 297. Hmotná škoda na havarovaných vozidlech dosáhla bezmála 57,3 milionu korun a ve srovnání se stejným obdobím roku 2018 je tato částka o 12 procent nižší.

Ve 33 případech policisté při vyšetřováníní letošních nehod zjistili, že řidič před jízdou pil alkohol. Za loňské první čtvrtletí bylo takových řidičů 51. „Alarmující je skutečnost, že u většiny řidičů, kteří letos havarovali v podnapilém stavu, byla zjištěna hodnota alkoholu vyšší než jedno promile. Výjimkou nejsou ale ani hodnoty přesahující tři promile," uvedla Dana Čírtková.

Mezi řidiči pod vlivem alkoholu byl i jeden z osmi motocyklistů, kteří za první čtvrtletí letos havarovali. Jeden motocyklista letos zemřel, jeden se zranil těžce a pět lehce.

Řidiči letos nejčastěji havarovali kvůli nesprávnému způsobu jízdy, nepřiměřené rychlosti a nedání přednosti v jízdě. „Celkem 321 dopravních nehod řadíme do kategorie nezaviněné řidičem, jednalo se většinou o střety vozidel s lesní zvěří," doplnila Čírtková.

Autoři | Foto Drbna

Štítky nehoda, úmrtí, statistika, havárie, Kraj Vysočina, policie, alkohol

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za první čtvrtletí zemřelo při nehodách na Vysočině šest lidí. Snížil se počet zraněných | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.