Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Mladý muž řídil audinu i přes zákaz, navíc měl pozitivní test na drogy

Hned několikrát se proti předpisům a zákonům provinil třiadvacetiletý řidič, který se v pátek v Jihlavě podrobil rutinní policejní kontrole. Při ní vyšlo najevo, že má zákaz řízení. Aby toho nebylo málo, test na přítomnost návykových látek v jeho těle vyšel pozitivní.

Řidič Audi S8 byl zastaven v pátek 22. února kolem čtrnácté hodiny odpolední. Třiadvacetiletý muž na místě nepředložil řidičský průkaz a brzy bylo jasné proč. 

Na základě rozhodnutí Magistrátu hlavního města Praha mu byl totiž loni v říjnu vysloven zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení motorových vozidel v délce šesti měsíců pro všechny skupiny. Obdobně se tak stalo i na základě rozhodnutí Magistrátu města Jihlava, a to do července letošního roku. „Řidič tedy pozbyl řidičské oprávnění a má vysloveny dva platné zákazy řízení všech motorových vozidel,“ uvedla Dana Čírtková, policejní mluvčí. 

Řidič byl dále podroben orientačnímu testu na přítomnost jiných návykových látek. „Ten vyšel s pozitivním výsledkem. Policisté ho poté vyzvali k lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu, to však odmítl,“ dodala Čírtková. Policisté muži další jízdu zakázali. 

Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a sdělili mu  podezření z výše uvedeného přečinu. Věc policisté řeší ve zkráceném přípravném řízení.

Foto Drbna | Zdroj Policie ČR

Štítky Jihlava, řidičské oprávnění, zákaz, droga, drogy, Audi, Praha, Audi S8

Mladý muž řídil audinu i přes zákaz, navíc měl pozitivní test na drogy | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.