Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Řidič osobáku nezvládl řízení a poškodil plot. Policistům nadýchal skoro tři promile

Policisté v Pelhřimově museli v pátek 8. února vyjíždět k dopravní nehodě, kterou měl na svědomí třiašedesátiletý řidič osobního auta Renault Megane Scenic. Alarmující je fakt, že hlavní podíl na ní měl alkohol v krvi muže.

Muž boural ve směru od obce Milotičky na Těchoraz, a to při odbočování na obec Bácovice.

„Třiašedesátiletý řidič osobního automobilu Renault Megane Scenic zde nezvládl řízení a vyjel vlevo mimo komunikaci, kde poškodil oplocení a dopravní značení. Dopravní policisté při šetření dopravní nehody s řidičem na místě provedli zkoušku na zjištění přítomnosti alkoholu v dechu, která byla pozitivní. Její výsledek vykazoval hodnotu 2,90 promile. Z tohoto důvodu muži zakázali další jízdu a na místě mu zadrželi řidičský průkaz,“ popisuje mluvčí policistů David Linhart.

Řidič byl pak převezen sanitkou do pelhřimovské nemocnice, kde byl ošetřen. Na autě, poškozeném oplocení a dopravním značení vznikla škoda v předběžné výši necelých třicet tisíc korun.

„Policisté následně celý případ zadokumentovali jako přečin ohrožení pod vlivem návykové látky, za který muži hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok a zákaz činnosti spočívající v řízení motorových vozidel,“ doplnil závěrem Linhart.

Štítky alkohol, nehode, promile, policie, zranění, Renault Mégane, Pelhřimov, Bácovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič osobáku nezvládl řízení a poškodil plot. Policistům nadýchal skoro tři promile | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.