Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

FOTO: Pětaosmdesátiletá žena byla okradena na ulici. Zloděj jí vytrhl kabelku z ruky a utekl

Policisté v Pelhřimově mají na svém kontě další vyřešený případ. Tentokrát je řeč o okradené seniorce, které čtyřiadvacetiletý muž vytrhl z ruky kabelku a utekl. Jak se ukázalo, nebyl to jediný prohřešek, který má mladý muž na svědomí.

K případu došlo v pondělí 28. ledna kolem půl druhé odpoledne v Humpolci v blízkosti křižovatky ulic Panskodomská a Čejovská. „Pětaosmdesátiletá žena šla po ulici a v ruce si nesla kabelku, ve které měla mimo jiné finanční hotovost kolem dvou set korun a stokorunovou poukázku na potraviny. Nečekaně k ní přiběhl neznámý mladý muž, který jí kabelku vytrhl z ruky a z místa okamžitě utekl. Žena neudržela rovnováhu a upadla na zem, přičemž utrpěla povrchové zranění,“ popisuje Stanislava Miláčková, mluvčí policistů.

Seniorku, která ležela na zemi, nalezl náhodný kolemjdoucí. Ženě ihned pomohl vstát a poté, co zjistil, co se stalo, ji odvezl na policejní služebnu.

Všechny dostupné policejní hlídky začaly po pachateli okamžitě pátrat. „Do akce byl nasazen také policejní psovod se služebním psem. Pachatele se jim však vypátrat již nepodařilo. Policisté místo činu ohledali, zadokumentovali a zajistili na místě činu stopy. Dále policisté provedli v lokalitě důkladné šetření, začali shromažďovat a vyhodnocovat všechny získané poznatky a informace,“ pokračuje s dalšími informacemi Miláčková.

Už má na kontě obecně prospěšné práce 

V průběhu vyšetřování policisté zjistili, že muž, který ženu okradl, by se měl pohybovat na Třebíčsku. Tam také ve čtvrtek 7. února zadrželi čtyřiadvacetiletého muže, který byl z uvedené trestné činnosti podezřelý. Na základě shromážděných důkazů policejní komisař zahájil jeho trestní stíhání. „Muž byl obviněn ze spáchání přečinu krádeže,“ říká Luboš Jakoubek, vedoucí oddělení obecné kriminality. Po výpovědi obviněného muže kriminalisté na označeném místě nalezli i odcizenou kabelku.

Jak se ukázalo, obviněný muž byl již v minulosti soudně trestán, a to za majetkovou trestnou činnost. Naposledy to bylo v listopadu roku 2017, kdy mu byl uložen trest obecně prospěšných prací.

Případ pelhřimovští kriminalisté nadále vyšetřují.

Čtyřiadvacetiletému muži za spáchání přečinu krádeže hrozí trest odnětí svobody až na tři roky,“ dodal Luboš Jakoubek.

Foto Policie ČR

Štítky krádež, kabelka, přepadení, policie, Pelhřimov, Humpolec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Pětaosmdesátiletá žena byla okradena na ulici. Zloděj jí vytrhl kabelku z ruky a utekl | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.