Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Sobota 21. září 2024  |  Svátek má Matouš
Bez reklam

Mladý muž nadával policistům a fyzicky je napadl. Ve služebním autě na ně dokonce plivnul

Až čtyři roky ve vězení může strávit osmadvacetiletý muž, který pod vlivem alkoholu napadl policisty. Jednomu z nich dokonce dal pěstí do obličeje. K události došlo v neděli 20. ledna okolo půl třetí ráno u výjezdu z ulice Rubešova do ulice U Sauny v Pelhřimově.

„Osmadvacetiletý muž, který byl zjevně pod vlivem alkoholu, zde z neznámého důvodu začal nevybíravými a sprostými výrazy pokřikovat a gestikulovat na policisty, kteří zrovna v tu dobu vykonávali obchůzkovou službu. Jelikož se muž tímto jednáním dopouštěl protiprávního jednání, tak ho obchůzkovou službu vykonávající policisté z obvodního oddělení Pelhřimov vyzvali k prokázání totožnosti,“ popisuje David Linhart, mluvčí policistů.

Mladík však nereagoval a na policisty dál sprostě pokřikoval a pokračoval dál v chůzi. Policisté tedy muže opětovně vyzvali k prokázání totožnosti, na což ani nadále nereagoval. „Policisté ho proto upozornili, že pokud jim nevyhoví a neprokáže svou totožnost, pak proti němu bude použito donucovacích prostředků. Muž ani na tuto výzvu k prokázání totožnosti nereagoval a k policistům se stále choval velmi hrubě a arogantně. Z tohoto důvodu se policisté využili zákonného oprávnění a za pomoci donucovacích prostředků hmatů a chvatů jej svedli na zem,“ pokračuje Linhart.

Muž se začal aktivně bránit a jednoho ze zasahujících policistů udeřil sevřenou pěstí do obličeje a oba policisty kopl do nohou. Když se policistům agresivního muže podařilo zpacifikovat a přiložit mu pouta, tak ho informovali o tom, že je omezen na osobní svobodě a pro podezření ze spáchání trestných činů zadržen.

Poškodil zadní blatník policejního vozu 

„O zadržení osoby byl téhož dne vyrozuměn i dosahový státní zástupce. Při nastupování do služebního vozidla muž stále jevil značné známky agresivity. Policistům neustále vulgárně nadával a kopl do pravého zadního blatníku automobilu, čímž ho poškodil. Při nastupování na policisty i plivnul. Když se policistům po předchozím přivolání posil podařilo muže dostat do služebního vozidla, tak i ve vozidle opakovaně kopal do dveří, okna, sedaček a stále byl agresivní,“ říká David Linhart.  

Na místo přijela i záchranka, protože napadení policistů si vyžádalo lékařské ošetření. Jeden z policistů je i v současné době v pracovní neschopnosti.

„Policisté osmadvacetiletého agresora následně služebním vozidlem převezli do policejní cely. Poté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů násilí proti úřední osobě a výtržnictví. Ještě téhož dne policejní komisař osmadvacetiletého muže z výše uvedených trestných činů obvinil a zahájil jeho trestní stíhání. V případě odsouzení mu tak hrozí trest odnětí svobody až na čtyři roky,“ uzavřel mluvčí policistů David Linhart.

Foto pixabay.com

Štítky napadení, policie, útok, vězení, Pelhřimov, trestný čin

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladý muž nadával policistům a fyzicky je napadl. Ve služebním autě na ně dokonce plivnul | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.