Počasí dnes8 °C, zítra13 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Mladík, který na jihlavském náměstí napadl hokejistu Melenovského, dostal pět a půl roku

Trest pět a půl roku si ve věznici s ostrahou odsedí Patrik Dreveňak, který spolu se svými kumpány v červnu na jihlavském náměstí napadl a vážně poranil bývalého hokejistu Marka Melenovského a jeho budoucího zetě. Ve středu o tom rozhodl okresní soud. Jedná se o první rozsudek v této kauze.

Dvacetiletý Patrik Dreveňak je už od léta ve vazbě. Rozsudek na pět a půl roku za pokus těžkého ublížení na zdraví a výtržnictví je zatím nepravomocný, obhájce obžalovaného se totiž na místě odvolal. A to i přesto, že už v minulosti měl odsouzený podobný delikt, nyní byl v podmínce a dostal trest na spodní hranici. 

Dle serveru idnes.cz došlo k incidentu 4. června ve večerních hodinách. Marek Melenovský tehdy napomenul hlučné mladíky, aby nerušili noční klid. Ti se jemu a jeho doprovodu odvděčili dosti drsným způsobem. „Napadení bylo bezohledné, brutální a zbabělé,“ pronesl soudce Pavel Horna.

Melenovského budoucí zeť, který svého parťáka bránil, byl hospitalizován s četnými pohmožděninami, sám bývalý hokejista dopadl o mnoho hůř. Útočníci mu zlomili nos, praskli lebku a vážně hrozí, že nebude trvale slyšet na pravé ucho.

Jiný obžalovaný v tomto případu, Dreveňákův bratr Roman, je momentálně na útěku.

Foto Josef Plechatý / HC Dukla Jihlava

Štítky Melenovský, napadení, trest, Jihlava, soud, hokejista, Marek Melenovský

Mladík, který na jihlavském náměstí napadl hokejistu Melenovského, dostal pět a půl roku | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.