Počasí dnes18 °C, zítra17 °C
Sobota 11. května 2024  |  Svátek má Svatava
Bez reklam

Úterý na silnicích Vysočiny: Dva opilí řidiči, jeden z nich měl nehodu a zranil se

Hned dva hříšníky, kteří usedli za volant svého auta pod vlivem alkoholu, odhalili během včerejška policisté na Vysočině. A rozhodně nešlo o zbytkový alkohol. Jeden totiž nadýchal skoro dvě promile, ten navíc způsobil dopravní nehodu. Druhému se pak na alkoholtesteru objevila hodnota skoro 2,5 promile.

K dopravní nehodě prvního zmíněného řidiče došlo kolem třiadvacáté hodiny, konkrétně se stala na silnici II/523 v katastru obce Ústí na Jihlavsku. „Sedmapadesátiletý řidič s osobním automobilem značky VW Polo projížděl po uvedené komunikaci ve směru jízdy od obce Kalhov směrem k obci Ústí. Při projíždění levotočivou zatáčkou nezvládl řízení vozidla, vyjel vpravo mimo komunikaci, kde narazil do betonového mostku u nájezdu na pole. Po nárazu se vozidlo převrátilo na střechu a skončilo vpravo mimo komunikaci. V době dopravní nehody ve vozidle cestoval pouze řidič,“ uvedla k nehodě Jana Kroutilová, policejní mluvčí.

Během nehody se zranil řidič, byl ošetřen na místě a další převoz do nemocnice odmítl. Při dopravní nehodě došlo k hmotné škodě v celkové výši 35 tisíc korun. „U řidiče provedli policisté na místě dopravní nehody dechovou zkoušku, jejíž výsledek byl pozitivní - 1,91 promile alkoholu v dechu. Dvě opakovaná odborná měření vykázala hodnoty 1,88 a 1,81 promile alkoholu v dechu. Policisté zadrželi řidiči řidičský průkaz. Ve věci policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ pokračuje Jana Kroutilová.

Nepožadoval odběr krve 

Také v nočních hodinách byl odhalen druhý zmiňovaný opilý řidič, a to v Třebíči. Muž řídil osobní auto Peugeot 806.

„Jeho řidič kolem dvaadvacáté hodiny projížděl  z ulice Hybešova na ulici Obránců míru, kde ho kontrolovali policisté.  Policisté vyzvali šestapadesátiletého řidiče k předložení dokladů potřebných k řízení a provozu vozidla. Poté ho vyzvali k provedení dechové zkoušky, jejíž výsledek byl pozitivní - 2,36 promile alkoholu v dechu. Opakovaná dechová zkouška vykázala hodnotu 2,30 promile alkoholu v dechu. S naměřenými hodnotami řidič souhlasil a nepožadoval lékařské vyšetření spojené s odběrem krve,“ sdělila k případu z Třebíče Jana Kroutilová.

Policisté mu na místě zadrželi řidičský průkaz a zakázali mu další jízdu. Ve věci policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Foto flickr.com

Štítky alkohol, řidič, promile, policie, Kraj Vysočina, havárie, dopravní nehoda, okres Jihlava, Volkswagen Polo, Ústí u Humpolce, Třebíč, Kalhov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Úterý na silnicích Vysočiny: Dva opilí řidiči, jeden z nich měl nehodu a zranil se | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.