Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Dva zranění muži, z toho jeden těžce. To je výsledek nehody, kde zasahoval i vrtulník

K vážné dopravní nehodě došlo ve čtvrtek 15. listopadu krátce po jedenácté hodině na silnici I/34 mezi obcemi Věž - Skála a Humpolec – Rozkoš. Dva lidé se zranili, z toho jeden těžce. Na místě zasahoval také vrtulník.

„Ohledáním místa a šetřením okolností nehody jsme zjistili, že čtyřiačtyřicetiletý řidič osobního vozidla VW Arteon z dosud nezjištěných příčin při průjezdu pravotočivé zatáčky přejel do protisměrné části komunikace, kde v danou chvílí projížděl řidič s nákladním vozidlem Scania s návěsem. Řidič nákladního vozidla Scania sice reagoval intenzivním brzděním, ale střetu již nedokázal zabránit. Osobní vozidlo se po střetu s nákladním vozidlem odrazilo zpět do svého jízdního pruhu a následně vpravo do silničního příkopu, kde narazilo do stromu. Tahač s návěsem skončil po dopravní nehodě částečně ve svém jízdním pruhu,“ popisuje průběh nehody Dana Čírtková, mluvčí policistů.

Na místo byl povolán záchranářský vrtulník, který transportoval těžce zraněného řidiče osobního auta do brněnské nemocnice. Dále došlo k lehkému zranění spolujedoucího z osobního vozidla, který musel být vozidlem zdravotnické záchranné služby převezen do nemocnice v Havlíčkově Brodě. K jiným zraněním při nehodě nedošlo.

Uzavřená silnice 

„Při dopravní nehodě došlo ke hmotným škodám na obou vozidlech v celkové výši 600 tisíc korun. Další doposud neupřesněná škoda byla způsobena na převáženém nákladu. U obou řidičů policisté provedli dechové zkoušky s negativními výsledky. Při dopravní nehodě došlo k nezjištěnému množství úniku pohonných hmot z nákladního vozidla, proto byl na místě přítomen pracovník odboru životního prostředí z Havlíčkova Brodu,“ pokračuje Dana Čírtková.

Silnice byla po nehodě několik hodin zcela uzavřena. Řidiči osobních aut museli jet po objízdné trase, ale nákladní vozidla musela zůstat na silnici I/34. „Další okolnosti dopravní nehody jsou předmětem šetření policistů z dopravního inspektorátu Havlíčkův Brod,“ doplnila ještě na závěr mluvčí policistů.

Foto Jakub Wittka

Štítky nehoda, zranění, nemocnice, vrtulník, havárie, silnice, nákladní automobil, Humpolec, Scania, Skála, Volkswagen Arteon, Havlíčkův Brod, Nemocnice Havlíčkův Brod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dva zranění muži, z toho jeden těžce. To je výsledek nehody, kde zasahoval i vrtulník | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.