Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Dvacetiletý muž v podmínce, který se pokusil znásilnit dvě ženy, skončil ve vazbě

Třebíčským kriminalistům se podařilo dopadnout teprve dvacetiletého muže, který se minulý týden v Třebíči pokusil znásilnit mladou ženu. Nyní je zavřený ve vazbě. A ukázalo se, že má za sebou už poměrně bohatou trestní minulost.

„V pátek 12. října přijali policisté po druhé hodině odpoledne oznámení o sexuálním útoku spáchaném na mladé ženě v Třebíči na ulici Kofránkova. Útočník ženu napadl zezadu a osahával ji. Napadená se aktivně bránila, volala o pomoc a snažila se utéct. Útočník ženu povalil na schodiště a v sexuálně zaměřeném útoku pokračoval. Vzhledem k  intenzivnímu odporu ženy nakonec násilného jednání zanechal a odešel,“ popisuje pokus o znásilnění Jana Kroutilová, policejní mluvčí.

Vyděšená mladá žena poté přivolala policisty, ti ihned přijeli na místo. Napadená neměla zranění, které by si vyžádalo lékařské ošetření, policisté zajistili její bezpečí.

Policejní hlídky začaly ihned po podezřelém muži v lokalitě pátrat. Do hledání se zapojili také strážníci městské policie.

„Prověřování závažného mravnostního činu převzali kriminalisté. Provedli důkladné šetření za účelem zjištění maximálního množství informací důležitých pro vypátrání podezřelého muže. Případ dále prověřovali, prováděli operativní šetření, shromažďovali a vyhodnocovali získané poznatky. Intenzivní prověřování bylo zakončeno úspěchem, kriminalistům se podařilo získat poznatky k podezřelému muži a dopadnout ho,“ pokračuje Kroutilová.

Další pokus se odehrál už během léta

Muže důvodně podezřelého ze spáchání trestného činu v pondělí zadrželi a umístili ho do policejní cely. Kriminalisté dále zjistili, že kromě tohoto sexuálního útoku je muž podezřelý ještě z mravnostního činu, ke kterému došlo v Třebíči v druhé polovině srpna.

„V tomto případě se cílem pachatele stala žena, kterou napadl ve večerních hodinách v prostoru provozovny v lokalitě Komenského náměstí. Napadenou ženu útočník osahával na těle na intimních místech, čemuž se napadená bránila. Rovněž v tomto případě žena volala o pomoc a útočník poté z místa utekl,“ připojila dále mluvčí policistů.

Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání zadrženého muže. „Dvacetiletý muž z Třebíčska byl obviněn ze spáchání dvojnásobného trestného činu znásilnění,“ řekl Milan Špaček, vedoucí oddělení obecné kriminality. Obviněný muž byl již v minulosti opakovaně soudně trestán, a to za různorodou trestnou činnost, například majetkovou a také drogovou. Naposledy byl odsouzen letos v létě, až do roku 2021 je v podmínce.

„Na obviněného muže byl podán návrh na vzetí do vazby,“ dodal vedoucí třebíčských kriminalistů Milan Špaček. Na základě rozhodnutí soudu policisté muže eskortovali do věznice.

Případ kriminalisté dále vyšetřují. Za spáchaný trestný čin hrozí obviněnému muži trest odnětí svobody až na pět let.

Štítky znásilnění, podmínka, policie, vězení, Třebíč, trestný čin, Milan Špaček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvacetiletý muž v podmínce, který se pokusil znásilnit dvě ženy, skončil ve vazbě | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.