Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

VIDEO: Podvodník obral pokladního v jihlavském Decathlonu o pět tisíc korun

Případ podvodu v jihlavské prodejně Decathlon nyní řeší jihlavští policisté. Neznámý muž požadoval opakované výměny bankovek, které si bral a poté opět vracel, a po jeho odchodu chybělo v pokladně pět tisíc korun. Průběh celé situace zaznamenala kamera, po neznámém muži policisté pátrají. A v tomto případě se obracejí také na veřejnost s žádostí o spolupráci při objasňování případu.

Ke spáchání trestného činu došlo ve čtvrtek 30. srpna v Jihlavě. Po druhé hodině odpoledne přišli postupně k pokladně prodejny na ulici Brněnská dva muži. Jeden z nich se zastavil u pokladny, druhý prošel a zůstal stát hned vedle. „Muž u pokladny platil za drobnost v hodnotě přes dvacet korun pětitisícovou bankovkou. Když mu začala obsluha pokladny na přijatou finanční částku vracet, muž požadoval výměnu bankovky za jinou. Obsluha pokladny chtěla vyhovět a finanční transakci provést, muž ale reagoval další změnou požadavku a obsluhu směňováním peněz mátl. Následně muž finanční transakce ukončil a odešel,“ popisuje Jana Kroutilová, policejní mluvčí.

Hned nato přišel k pokladně druhý muž, který do té doby stál opodál, ptal se na zákaznický servis a po chvíli také odešel.

Případ byl následně oznámen policii a policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu podvodu. Policisté při vyšetřování použili také záznamy z kamer. „V současné době se policisté obracejí s žádostí o spolupráci na veřejnost. Potřebovali by zjistit totožnost muže, který u pokladny manipuloval s bankovkami. Muž je starší a je silnější postavy, na sobě měl světlé oblečení a na hlavě nasazenou kšiltovku. Informace by policisté potřebovali také k totožnosti muže, který se pohyboval v jeho blízkosti. Tento muž byl mladšího věku, na sobě měl oblečené červené tričko,“ popisuje policejní mluvčí.

Policisté žádají občany, kteří muže na kamerových záznamech, případně některého z nich, poznají nebo mají informace, kde se v současné době nacházejí nebo pohybují, aby se přihlásili na tísňové lince 158. Uvítají také jakékoli další informace směřující k objasnění případu.

Foto Policie ČR

Štítky podvod, krádež, pátrání, spolupráce, veřejnost, policie, Decathlon, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Podvodník obral pokladního v jihlavském Decathlonu o pět tisíc korun | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.