Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

FOTO: Na Vysočině ve čtvrtek hořely hned dva rodinné domy. Naštěstí se nikdo nezranil

Hasiči na Vysočině ve čtvrtek zasahovali u dvou požárů rodinných domů. Hořelo na Třebíčsku a Žďársku. Škodu přibližně 900 tisíc korun způsobil požár střechy rodinného domu v Jabloňově na Žďársku. Hasiči se o něm dozvěděli v 19:15. Příčinou byla nedbalost při pálení, uvedla mluvčí hasičů Petra Musilová. Při požáru se nikdo nezranil. Podle starosty Pavla Švece bude dům zřejmě několik měsíců neobyvatelný.

Stejně dopadl rodinný dům v obci Popůvky na Třebíčsku, kde hořelo ve čtvrtek po poledni. Škody tam hasiči odhadli na 500 tisíc korun. Dům je podle starostky Marcely Rouskové neobyvatelný. I tento požár se obešel bez zranění. Jeho příčina je stále v šetření. „V tuto chvíli probíhají odklízecí práce. Náhradní ubytování od nás lidé nepotřebují, mají kam jít,“ řekla starostka.

Zda bude muset obec pomáhat se zajištěním bydlení pro čtyři lidi z domu v Jabloňově, starosta Švec ještě neví. „Prozatím jsme jim poskytli prostory v obecním domě, kam mohou nastěhovat nábytek,“ řekl Švec. S odklízením shořelé střechy podle něj pomáhá odborná firma i dobrovolníci.

Požár v Jabloňově

Autoři | Foto HZS Kraje Vysočina

Štítky požár, rodinný dům, oheň, hasiči, Kraj Vysočina, dům, okres Žďár nad Sázavou, Pavel Švec, okres Třebíč, Popůvky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Na Vysočině ve čtvrtek hořely hned dva rodinné domy. Naštěstí se nikdo nezranil | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.