Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Policie poblíž Velkého Meziříčí zadržela Afghánce, pohyboval se zde neoprávněně

Nepříjemné překvapení čekalo na jednašedesátiletého Afghánce, kterého v noci ze čtvrtka na pátek kontrolovala na dálnici D1 cizinecká policie. Ukázalo se totiž, že se na území České republiky zdržuje neoprávněně. Asiat je nyní musí naši zem opustit.

Ke kontrole osobního motorového vozidla s rakouskou registrační značkou došlo v pátek 20. července kolem půl druhé na 141. kilometru dálnice D1 ve směru jízdy na Prahu. Ve vozidle cestovali cizí státní příslušníci a mezi nimi i jednašedesátiletý státní příslušník Afganistánu. 

Při prováděné policejní kontrole předložil tento cizinec pouze identifikační kartu pro cizince vydanou státními orgány Rakouska. „Na základě toho vzniklo podezření, že cizinec se zdržuje na územní České republiky neoprávněně, a proto ho policisté eskortovali na Krajské ředitelství policie Kraje Vysočina,“ popisuje další dění policejní mluvčí Dana Čírtková.

Policisté z odboru cizinecké policie poté zjistili, že cizinec je držitelem pobytu v Rakousku, kde mu v roce 2015 mu byla zamítnuta žádost o vydání cestovního dokladu podle konvence pro uprchlíky. „S cizincem policisté ještě v průběhu pátku zahájili řízení ve věci opuštění území České republiky a vydali rozhodnutí o opuštění území a rozhodnutí o povinnosti uhradit náklady řízení,“ doplnila Čírtková. 

Cizinec je na základě výjezdního příkazu povinen opustit území České republiky ve lhůtě sedmi dnů.

Foto Drbna | Zdroj Policie ČR

Štítky Česko, Velké Meziříčí, Cizinecká policie, Dálnice D1, Rakousko, Afghánistán, Praha, Kraj Vysočina, Afghánci

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie poblíž Velkého Meziříčí zadržela Afghánce, pohyboval se zde neoprávněně | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.