Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

VIDEO: Zareagoval jsem asi nejlépe, jak jsem mohl, říká Michal Četverikov, který zamezil drsné srážce u Štoků

Těžko uvěřitelné chování řidiče osobního vozidla, který z vedlejší silnice odbočil přímo pod kola jedoucího kamionu, se minulý týden přihodilo u Štoků na Havlíčkobrodsku. Jen díky pohotové a duchapřítomné reakci řidiče kamionu nedošlo k tragédii. Videozáznam incidentu, který byl pořízen palubní kamerou, byl předán policii.

Počínání řidiče hnědého peugeotu mohlo mít velmi vážné důsledky nejen pro něj, ale pro další účastníky dopravní situace. Ta se odehrála v pondělí 9. července deset minut po poledni u obce Štoky na hlavním tahu mezi Jihlavou a Havlíčkovým Brodem.

„Ve chvíli, kdy mi osobní auto vjelo do jízdní dráhy, jsem si uvědomil, že boční náraz by pro něho v tu chvíli nedopadl vůbec dobře,“ vypráví řidič kamionu Michal Četverikov, který si s nastalou situací poradil brilantně. „Snažil jsem se to zachránit a strhnout instiktivně řízení vpravo. Předem jsem věděl, že křižovatka je prostorná, čili mám nějaký manévrovací prostor a že to prostě musím zkusit. Naštěstí to vyšlo,“ popisuje.

Pětatřicetiletý řidič po intentivním brždění a ostrém vybočení vysypal část převáženého materiálu, škoda byla způsobena také na zadržovacích prostředcích, kterými byl náklad uchycen.

To v první chvíli spediční firmu, u které je Michal Četverikov zaměstnán, nepotěšilo. Jinak tomu ovšem bylo, když vedení firmy zjistilo, co se doopravdy stalo. „V tu chvíli byli samozřejmě také rádi, že se vlastně nic vážnějšího nestalo. Bylo mi řečeno, že jsem reagoval asi nejlépe, jak nejlépe jsem v daný moment reagovat mohl.“

Stále živý nepříjemný zážitek mu připomněl, jaká je skutečná hodnota lidského života a zdraví oproti několika ušetřeným minutám. Proto čtenářům - řidičům vzkazuje: „Jezděte opatrně, myslete za ostatní a soustřeďte se především na řízení vozidla, ať se můžete vždy živí a zdraví vrátit domů.“

Nezodpovědný řidič by neměl ujít spravedlnosti, videozáznam z palubní kamery byl předán kriminalistům. „Případem se již zabýváme a v současné době probíhá šetření ze strany dopravních policistů,“ potvrdila Stanislava Miláčková, policejní mluvčí.

 

Foto Facebook / Michal Četverikov

Štítky okres Havlíčkův Brod, Peugeot, Jihlava, Havlíčkův Brod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Zareagoval jsem asi nejlépe, jak jsem mohl, říká Michal Četverikov, který zamezil drsné srážce u Štoků | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.