Počasí dnes16 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

FOTO: V Humpolci v noci hořela truhlárna. Škoda byla vyčíslena na patnáct milionů korun

Hned sedm jednotek hasičů muselo dnes po jedné hodině ráno zasahovat u požáru truhlárny v Humpolci. Po necelých dvou hodinách intenzivního hašení dostali hasiči požár pod kontrolu a kolem půl čtvrté byla provedena lokalizace požáru. Škoda byla vyčíslena na patnáct milionů korun.

Na místo události vyslalo operační středisko jednotky profesionálních hasičů ze stanice Humpolec a Pelhřimov a dále povolalo jednotky dobrovolných hasičů obcí Kejžlice, Herálec, Želiv, Dolní Město a Humpolec. „Zasahovat muselo devět cisternových automobilních stříkaček-CAS s jedním dopravním automobilem. V průběhu hašení byla povolána výšková technika-automobilní žebřík AZ 30,“ říká Jan Horský, mluvčí krajských hasičů.

Hasiči zasahovali v dýchací technice a za pomoci výškové techniky prováděli hašení střechy truhlárny, která byla zasažena požárem na rozloze cca 120 metrů čtverečních.

Po provedené lokalizaci hasiči dohašují postupně jednotlivá ohniska požáru.  

Proč v truhlárně hořelo, nyní budou vyšetřovat odborníci. Předběžná škoda byla stanovena na 15 milionů korun. Během požáru ani během zásahu se nikdo nezranil.

Ve stejné dílně hořelo už ve středu odpoledne. Hasiči hasili dřevotřískové desky uložené u jednoho stroje. U této události škodu vyčíslili předběžně na 800 tisíc korun. Také tento požár se obešel bez zranění.  

Foto HZS Kraje Vysočina

Štítky požár, truhlárna, hasiči, Humpolec, Jan Horský, Pelhřimov, Kejžlice, Želiv, Dolní Město

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: V Humpolci v noci hořela truhlárna. Škoda byla vyčíslena na patnáct milionů korun | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.