Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Devatenáctiletý řidič během noci popíjel a následně usedl za volant. V Třešti pak boural

Na pěkný problém si zadělal devatenáctiletý řidič, který v neděli 10. června krátce před pátou hodinou ranní boural v Třešti. Během vyšetřování nehody policisté totiž zjistili, že řídil opilý.

K incidentu došlo na silnici III/4065 v katastru města Třešť. „Devatenáctiletý řidič projížděl s osobním vozidlem VW Golf ve směru jízdy od Třeště směrem k obci Čenkov. Nezvládl řízení vozidla a pravou přední částí vozidla vjel vpravo za krajnici, kde narazil do vzrostlého stromu. Od stromu se vozidlo odrazilo vlevo a zastavilo mimo komunikaci na poli. Ve vozidle cestoval v době nehody kromě řidiče ještě jeden spolujezdec. Při nehodě se nikdo nezranil,“ popisuje průběh nehody Dana Čírtková, krajská policejní mluvčí.

U mladého řidiče policisté provedli dechovou zkoušku. Měla pozitivní výsledek - 1,49 promile alkoholu v dechu. Podobné hodnoty měly také opakované dechové zkoušky - 1,36 promile alkoholu v dechu a 1,48 promile alkoholu v dechu. Řidič se dobrovolně podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve.

„Policisté řidiči zadrželi řidičský průkaz a ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Při dopravní nehodě vznikla na havarovaném vozidle škoda ve výši nejméně 80 tisíc korun,“ vyčíslila mluvčí.

Foto flickr.com

Štítky alkohol, nehoda, promile, policie, Třešť, havárie, Volkswagen Golf, Čenkov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Devatenáctiletý řidič během noci popíjel a následně usedl za volant. V Třešti pak boural | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.