Počasí dnes13 °C, zítra10 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

V obci u Jihlavy chtěl muž spáchat sebevraždu. Život mu zachránili jihlavští policisté

Profesionálním a rychlým zásahem dnes ráno zachránili jihlavští policisté život čtyřiačtyřicetiletého muže. Ten chtěl spáchat sebevraždu v obci nedaleko Jihlavy, v uzamčené garáži v osobním autě značky Opel.

Dramatická událost začala před šestou hodinou ráno, když přijali policisté na tísňové lince 158 oznámení od ženy z jedné z obí nedaleko Jihlavy, která zavolala s tím, žemá strach z toho, že se stalo něco v uzamčené garáži.  „Žena slyšela z garáže zvuk nastartovaného automobilu, na bouchání nikdo nereagoval a vznikla tak obava, zda se uvnitř nenachází někdo, kdo potřebuje pomoc. Do obce nedaleko Jihlavy ihned po přijetí oznámení vyjela dvoučlenná policejní hlídka. Vzhledem k tomu, že vzniklo podezření, že je v garáži člověk, jehož život může být ohrožen, policisté po příjezdu vypáčili uzamčená dvoukřídlá vrata garáže pomocí teleskopického obušku,” vypráví začátek zásahu Jana Kroutilová, policejní mluvčí.

Zadní okénko s hadicí od vysavače

Uvnitř stálo nastartované vozidlo značky Opel, které mělo z výfuku do zadního okénka zavedenou hadici od vysavače. Policista s policistkou neváhali a okamžitě zasáhli. Otevřeli dveře od auta a vypnuli motor. „V automobilu ležel na sedačkách muž. Policista ve spolupráci s občanem, který byl v té době náhodou u jiné z garáží, vynesli muže z vozidla do prostoru před garážemi. Oba policisté začali okamžitě s poskytováním pomoci muži, který s nimi začal komunikovat. Muž se v současné době nachází ve složité životní situaci a byl ve špatném psychickém stavu. Do péče si ho po příjezdu převzala zdravotnická záchranná služba, muž byl převezen do jihlavské nemocnice,” popisuje policejní mluvčí.

Na základě šetření policisté zjistili, že kromě hadice zavedené z výfuku do vnitřního prostoru vozidla, bylo okénko utěsněné a vrata garáže byla uzamčená zevnitř. Dechová zkouška byla u muže negativní.

Dvojice policistů tak muži zachránila život. „Chtěl bych ocenit rychlý a profesionální zásah obou policistů, který vedl k záchraně lidského života,“ řekl vedoucí územního odboru Jihlava Petr Petr s tím, že ocenění si zaslouží také žena, která duchapřítomně přivolala policii, a muž, který pomáhal zasahujícím policistům vynést muže z vozidla před garáž.

Štítky sebevražda, záchrana, garáž, policie, Jihlava, Opel, hadice, Lékárenský komplex Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V obci u Jihlavy chtěl muž spáchat sebevraždu. Život mu zachránili jihlavští policisté | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.