Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Během tohoto víkendu bouralo pět cyklistů. Byli mezi nimi i tři mladiství chlapci

Tento víkend byl „bohatý“ na dopravní nehody, ve kterých figurovali cyklisté. Ke dvěma došlo v pátek 1. června, další dva cyklisté havarovali v sobotu. Všichni skončili se zraněním v jihlavské nemocnici.

V pátek 1. června jel po poledni na jízdním kole sedmnáctiletý muž, a to ve směru od Jihlavy na Rantířov. „Při jízdě na přímém úseku silnice došlo při brzdění přední brzdou k havárii cyklisty, který přepadl přes řidítka na komunikaci. Při dopravní nehodě se mladík zranil a na ošetření byl převezen zdravotnickou záchrannou službou do jihlavské nemocnice,“ popisuje první karambol Jana Kroutilová, policejní mluvčí. 

K další havárii s účastí dvou cyklistů došlo v pátek před druhou hodinou odpoledne v Jihlavě. Čtyřiatřicetiletý muž jel na jízdním kole po cyklostezce na ulici Mostecká ve směru k tenisovým kurtům. „Při projíždění zatáčky vyjel vlivem nepřiměřeně rychlé jízdy do protisměru, kde narazil do proti němu jedoucího jízdního kola, které řídil jedenáctiletý cyklista. Při dopravní nehodě utrpěli zranění oba cyklisté, kteří byli převezeni na ošetření do jihlavské nemocnice,“ líčí druhou nehodu Kroutilová.

Další nehoda se stala následující den v Měšíně. Po jedné hodině odpoledne jel pětašedesátiletý muž na jízdním kole, najel na obrubník a spadl. Při dopravní nehodě se muž zranil a musel být převezen zdravotnickou záchrannou službou na ošetření do jihlavské nemocnice.

V nemocnici skončil také malý cyklista, který havaroval v sobotu před půl pátou večer v katastru obce Brtnice. „Chlapec jedoucí na kole po silnici ve směru k hradu Rokštejn při průjezdu zatáčky přejel do protisměru a poté vyjel mimo komunikaci, kde havaroval. Zraněného cyklistu odvezla zdravotnická záchranná služba do nemocnice v Jihlavě. Ve všech případech policisté místo dopravní nehody ohledali a zadokumentovali,“ doplňuje Jana Kroutilová.

U všech cyklistů byl vyloučen alkohol. Policisté všechny nehody nyní vyšetřují.

Foto pexels.com

Štítky nehoda, cyklista, zranění, nemocnice, Lékárenský komplex Jihlava, dopravní nehoda, havárie, Jihlava, Rantířov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Během tohoto víkendu bouralo pět cyklistů. Byli mezi nimi i tři mladiství chlapci | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.