Počasí dnes18 °C, zítra18 °C
Neděle 12. května 2024  |  Svátek má Pankrác
Bez reklam

Jednačtyřicetiletý muž boural a po nehodě si šel koupit dvě piva. Přiznal, že pod vlivem i řídil

Tak trochu kuriózní nehodu museli řešit v dopoledních hodinách ve čtvrtek 31. května havlíčkobrodští policisté. Boural jednačtyřicetiletý řidič, po nehodě vypil v prodejně potravin dvě piva. To však nebyl jediný alkohol, jak později přiznal policistům.

K nehodě došlo na silnici II/348 v katastru obce Štoky na Havlíčkobrodsku. „Krátce před jedenáctou hodinou projížděl jednačtyřicetiletý řidič motorového vozidla Citroen Xsara po silnici druhé třídy ve směru od obce Petrovice. Nepřizpůsobil rychlost jízdy a po projetí pravotočivou zatáčkou vyjel vpravo na nezpevněnou krajnici a poté ve smyku do protisměru, kde narazil do travnatého svahu. Od svahu se vozidlo odrazilo zpět na silnici, kde zůstalo stát,“ popisuje samotnou nehodu Dana Čírtková, policejní mluvčí.

Muž pak z místa odešel do Štoků, kde si v prodejně potravin koupil dvě piva a hned je vypil. Pak se vrátil zpátky na místo dopravní nehody. Policisté u muže provedli dechovou zkoušku s pozitivním výsledkem – 1,51 promile alkoholu v dechu. Při opakované dechové zkoušce byly hodnoty také pozitivní - 1,69 promile alkoholu v dechu.

„Vzhledem k pozitivním dechovým zkouškám a tomu, že řidič uváděl, že požil alkohol po dopravní nehodě, policisté ho vyzvali k lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve, kterému se podrobil v nemocnici v Havlíčkově Brodě,“ pokračuje Čírtková.

Později řidič policistům přiznal, že alkohol popíjel i během předešlé noci. Policisté muži na místě zadrželi řidičský průkaz.

„Ve věci jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Při nehodě vznikla hmotná škoda ve výši 12 tisíc korun,“ uzavírá policejní mluvčí.

Foto HZS Kraje Vysočina

Štítky nehoda, alkohol, policie, havárie, pivo, okres Havlíčkův Brod, Citroën Xsara, Štoky, Nemocnice Havlíčkův Brod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jednačtyřicetiletý muž boural a po nehodě si šel koupit dvě piva. Přiznal, že pod vlivem i řídil | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.