Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Cizinecká policie na Vysočině v loňském roce odhalila dvaadvacet falešných dokladů

Cizinecká policie na Vysočině loni odhalila 22 padělaných dokladů, většinou rumunských občanských průkazů. Přímo v terénu pomáhá odhalovat padělky technika v takzvaném schengenbusu. Policisté na Vysočině ho používají od loňského listopadu, uvedla mluvčí policie Dana Čírtková.

Policisté také uložili pokuty v celkové výši 1 552 700 korun za více než 3500 přestupků, kterých se loni na Vysočině dopustili cizinci. Řešila také 25 přečinů, které spáchali cizinci.

Cizinecká policie se na Vysočině zaměřuje na kontroly nelegální práce a migrace. Kvůli práci bez patřičných povolení bylo loni zahájeno řízení o správním vyhoštění u 169 cizinců. Celkově bylo řízení o vyhoštění zahájeno 174. Nelegální migranti pocházeli z Namibie a ze Sýrie a podle Čírtkové šlo jen o několik jednotlivců. Do Česka přijeli mezinárodními linkovými autobusy ze sousedních států, instrukce o cestě získávali od příbuzných a známých, převáděče ke své cestě nepotřebovali.

Autoři

Štítky Cizinecká policie, odhalení, doklady, cizinci, Kraj Vysočina, Sýrie, Namibie, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cizinecká policie na Vysočině v loňském roce odhalila dvaadvacet falešných dokladů | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.