Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Jakub Doležal, odsouzený v souvislosti s vraždou patnáctileté Petry, míří na svobodu

Jakubu Doležalovi vypršel v úterý čtyřletý trest za účast u brutální vraždy patnáctileté Petry z Dudína. Pachatel z Jihlavy byl nakonec odsouzen za trestný čin nadržování, trest si odpykal ve věznici Plzeň - Bory.

Doležalovi vypršel trest v úterý 24. října. Do výkonu trestu se mu započítávala i vazba, v níž byl od 24. října 2013.

„Dotyčný byl po řádném vykonání celé délky trestu propuštěn na svobodu,“ potvrdila Deníku informaci mluvčí Krajského soudu v Brně Eva Sigmundová.

Není známo, zda se Jakub Doležal po propuštění vrátil zpět do Jihlavy, odkud pochází. „Od soudu už jsem s klientem v kontaktu už nebyl. Neozval se mi ani po propuštění na svobodu,“ uvedl pro Deník obhájce Doležala Jaroslav Homolka.

Policie původně Doležala obvinila z toho, že svým kamarádům Michalu Kisiovovi (nyní M. Ambrosius Pokorný) a Tomáši Zavřelovi pomáhal dívku slovními pobídkami vraždit. Krajský soud v Brně ale vyhodnotil, že pro to není dostatek důkazů. Doležal byl nakonec odsouzen za nadržování.

To spočívalo v tom, že pomáhal s odklízením těla mrtvé dívky a umožnil tak Kisiovovi - Pokornému a Zavřelovi unikat trestnímu stíhání. Čerstvě propuštěný nejprve dostal dva roky "natvrdo", Vrchní soud v Olomouci mu trest později zvojnásobil. Zatímco Doležal už je na svobodě, Kisiov – Pokorný a Zavřel mají před sebou ještě více než dvacet let ve vězení.
 

 

Foto Facebook | Zdroj Deník.cz

Štítky Jihlava, Plzeň, Dudín, Krajský soud v Brně, Vrchní soud v Olomouci, vražda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jakub Doležal, odsouzený v souvislosti s vraždou patnáctileté Petry, míří na svobodu | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.