Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Opilý řidič se srazil s osobním autem. Jeho spolujezdkyně se vážně zranila

K těžkému zranění jedné z cestujících došlo v sobotu 7. října během dopravní nehody, která se stala mezi obcemi Svratka a Chlumětín na Žďársku. Srazila se při ní dvě osobní auta. Alarmující je skutečnost, že jeden z řidičů měl přes dvě a půl promile alkoholu v dechu a řídit automobily ani nesmí. Muž je proto podezřelý ze spáchání dvou trestných činů.

V sobotu 7. října jel po silnici před šestou hodinou večer osmatřicetiletý řidič vozidla Ford Fiesta, který po projetí mírné zatáčky přejel do protisměru, kde se čelně střetl s automobilem Škoda Octavia. Při dopravní nehodě se zranil řidič fordu, který byl převezen k ošetření do nemocnice v Novém Městě na Moravě. Těžké zranění utrpěla jeho čtyřiapadesátiletá spolujedoucí, žena byla transportována do brněnské nemocnice.

„Policisté místo nehody ohledali a zadokumentovali. Provedenou dechovou zkouškou u devětapadesátiletého řidiče octavie požití alkoholu vyloučili. U řidiče automobilu Ford Fiesta byla dechová zkouška pozitivní, muži policisté naměřili hodnotu 2,61 promile alkoholu. Navíc při kontrole zjistili, že osmatřicetiletý řidič v současné době ani nevlastní řidičské oprávnění,“ říká k nehodě Jana Kroutilová, policejní mluvčí.

Dopravní nehodu a veškeré její okolnosti policisté dále prověřují. Opilý řidič je nyní podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a přečinu těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti. 

 

Foto pixabay.com

Štítky alkohol, nehoda, střet, zranění, nemocnice, dopravní nehoda, okres Žďár nad Sázavou, Svratka, Chlumětín, Ford Fiesta, Škoda Octavia, Nové Město na Moravě, automobil

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilý řidič se srazil s osobním autem. Jeho spolujezdkyně se vážně zranila | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.